Hrvaški državljan

Želela se je ločiti, sodil ji je z nožem. "Mama, krvaviš," je vpila mladoletna hči

R.T.
21. 2. 2020, 10.26
Posodobljeno: 21. 2. 2020, 10.39
Deli članek:

Moril pred očmi lastnih otrok?

Facebook
Brigitte Herman

Nemški policisti so včeraj privedli 42-letnega Rudolfa Hermana, sicer hrvaškega državljana iz Slavonije. Razlog? Sumijo, da je v domačem stanovanju v mestu Bad Soden-Salmünster sodil svoji 38-letni soprogi Brigitte. Da bi zavarovali kraj zločina so mu nadeli beli kombinezon in skušali rekonstruirati potek zločina, pri tem pa jim Herman ni želel pomagati. Sodnik tamkajšnjega okrožnega sodišča pa je zanj že odredil pripor.

Umoril jo je in pobegnil, na koncu pa se je predal sam

Grozljivka se je odvila v torek zjutraj okoli pete ure. Sosedje so slišali krike in poklicali policijo, bilo je prepozno, ženska je že preminila. Policisti in reševalci so njeno truplo našli na kuhinjskih tleh. Na kraju zločina so našli tudi hladno orožje, gre za kuhinjski nož z 20-centimetrskim rezilom. O storilcu pa ne duha ne sluha. Herman je namreč, potem ko je soprogo dvakrat zabodel, pobegnil. Policisti so ga iskali s helikopterjem, ta je 40 minut krožil nad mestom. Rudolf se je na koncu sam predal. Vkorakal je na policijsko postajo v Aschaffenburgu, možje v modrem pa so mu takoj nadeli lisice.

»Ko jo je zabodel, je počilo rezilo noža. To dejstvo govori o tem, kako nasilen je bil ta napad,«je za Bild povedal tožilec Dominik Miles.

Facebook
Rudolf Herman je v preteklosti v Splitu delal kot varnostnik, treniral je kickbox.

Umor mame videla tudi otroka?

V času zločina sta bila v stanovanju sicer tudi 13-letna hčerka in 15-letni sin. Sosedje so povedali, da so slišali tudi krike 13-letnice. Vpila naj bi: »Mama, krvaviš«. Kot poroča portal 24sata, je mladoletna otroka incident povsem pretresel.

Živeli na Hrvaškem

Motiv zločina, o katerem poročajo tudi hrvaški mediji, saj sta Hermanova živela v Dalmaciji, preden sta se preselila v Nemčijo, naj bi bila vloga za ločitev. To je vložila Brigitte, 42-letnik pa se s tem ni mogel sprijazniti. »Brigitte je bila vedno nasmejana in srečna. Soprog je nekajkrat prišel po njo, zdelo se je kot, da je ljubosumen. Vem samo, da sta se želela ločiti,« je povedal en od Brigittinih sodelavcev. 38-letnica je delala v enem od nemških fitnes centrov. Kot poroča omenjena spletna stran naj bi bila Brigitte žrtev nasilja že ko je par živel na Hrvaškem. 

Hermanova mati in sestra sta povsem pretreseni. "Kaj mislite, kako mi je? Nočem sploh govoriti o tem," je na kratko povedala morilčeva mama.