Pod vplivom alkohola

Vztrajno bežal pred možmi v modrem, zapeljal proti policistu in pobegnil

A.S.
13. 1. 2020, 14.10
Deli članek:

Ljutomerski policisti so imeli v večernih urah polne roke dela.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Včeraj so med kontrolo cestnega prometa na relaciji Veščica – Stročja vas policisti skušali ustaviti voznika osebnega vozila. Ta se je na njihove znake in pozive požvižgal ter vztrajno nadaljeval z vožnjo, s katero je ogrožal tudi druge udeležence v prometu. Policisti so poskusili še enkrat, voznik pa se podobno kot prvič – ni odzval.

Možje v modrem ga nato skušali prisilno ustaviti z uporabo službenega vozila. Med zaustavljanjem je voznik zapeljal proti policistu, ta je odskočil in s svetilko zadel vetrobransko steklo vozila. Moški je nato policijski avtomobil obvozil in se po nasprotnem prometnem pasu odpeljal naprej in pobegnil.

Kmalu zatem so policisti avtomobil izsledili v Ljutomeru in ga tudi zasegli, o vozniku pa ne duha ne sluha. Aktivno iskanje pa je obrodilo sadove. Našli so ga v enem od gostinskih lokalov v Ljutomeru in mu odvzeli prostost. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 mg/l alkohola, odrejen je bil tudi strokovni pregled. Pri varnostnem pregledu osumljenca so našli rjavo rastlinsko snov. Zasegli so jo in jo poslali v analizo. 

Policisti pri izvrševanju uradnih nalog niso bili poškodovani.