Nekaj sekund norosti

Ugledni profesor svoji študentki in ljubici odžagal glavo, roke in noge. Zdaj so tudi te potegnili iz vode

R.T.
30. 12. 2019, 09.00
Posodobljeno: 30. 12. 2019, 09.13
Deli članek:

Nameravala sta se poročiti.

Profimedia
V spremstvu policistov in odvetnika.

63-letnik je priznan strokovnjak za Napoleona Bonaparteja in je bil leta 2003 odlikovan s francosko legijo časti.

V začetku novembra je Rusijo pretresla novica, da so policisti v nahrbtniku uglednega profesorja zgodovine našli odrezani roki in strašilno pištolo. Aretirali so ga pri reki Mojka v Sankt Peterburgu, kjer se je poskušal znebiti dokazov. Bil je podhlajen, saj je pri početju vinjen padel v vodo. Policisti so med hišno preiskavo njegovega doma nato našli še obglavljeno truplo 24-letne študentke Anastazije Eščenko, s katero sta sodelovala tudi pri raziskovanju. Oleg Sokolov je pozneje preiskovalcem povedal, da je svojo ljubico ubil med sporom, nato pa odžagal njeno glavo, roke in noge. Njeno truplo je nameraval odvreči, potem pa preoblečen v Napoleona storiti samomor na javnem kraju. Par se je nameraval prihodnje leto poročiti.

Profimedia
Sodišča ne prosi za milost.

Včeraj, devet tednov po tistem, ko so Eščenkovo našli mrtvo, so preiskovalci iz omenjene reke potegnili še noge umorjene študentke. Bile so v plastični vrečki.

Sokolov je še vedno v priporu. Rusko pravosodje je pozval, naj zoper njega uporabi vsa svoja sredstva. Kot je dejal, ga je nekaj sekund norosti stalo življenja. »Ni mi mar, kaj se govori o meni. Nepomembno je. Ubil sem njo in sebe. Ne obstajam.«

Profimedia
Anastazije Eščenko

Grozi mu, da bo naslednjih 15 let preživel za rešetkami. Oče žrtve Oleg Eščenko namerava izkopati hčerkine ostanke, da jo bo lahko pokopal skupaj z vsemi okončinami, potem ko bo obdukcija zaključena.