Davljenje in pretepanje

Brežice: mož ženi poškodoval glavo in polomil rebra

J.P.
23. 12. 2019, 12.12
Posodobljeno: 23. 12. 2019, 12.17
Deli članek:

Bil je pijan, ko so ga obiskali policisti.

Profimedia
Utrpela je več zlomov reber in poškodbe glave (fotografija je simbolična).

Policisti in kriminalisti PU Novo mesto so zaradi nasilja v družini z namenom zaščite žrtev izrekli ukrep prepovedi približevanja 87 nasilnežem, v enakem obdobju lanskega leta pa 78. Pogostokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali, saj o nasilju nihče ni spregovoril. Zato pozivajo ljudi, naj nasilje takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.

Brežiški policisti so bili v soboto posredovali zoper pijanega nasilneža, ki naj bi pretepal svojo ženo. Na kraju je žalil družinske člane in povsem preslišal ukaze policistov, zato so uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Izvajal fizično in psihično nasilje

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 44-letnik nad ženo izvajal fizično in psihično nasilje. Žrtev je davil, jo večkrat udaril v glavo in jo poškodoval. Utrpela je več zlomov reber in poškodb glave.

Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa, so sporočili z novomeške policijske uprave.