Družinska tragedija pred božičnimi prazniki

FOTO: Mlajša hči se je čudežno rešila, oče ostal ukleščen med razbitinami letala

R.T.
23. 12. 2019, 10.10
Posodobljeno: 23. 12. 2019, 10.28
Deli članek:

V soboto, nekaj pred 13. uro, je z letališča v Bonnu vzletelo manjše letalo, ki bi moralo čez dve uri pristati na manjšega letališču v bližini mesta Zell am See v Avstriji. To se ni zgodilo.

Feuerwehr Bruck
Gasilci so v gosti megli pol ure iskali kraj, kjer je strmoglavilo letalo.

66-letnega pilota so pravočasno obvestili, da so vremenske razmere v okolici Salzburga neugodne. Gosta megla in sneženje sta pod vprašaj postavila varen pristanek. Odločitev je bila v rokah izkušenega pilota iz Kölna, ki se je vendarle odločil, da spusti enomotorno športno letalo Cirrus SR22T na tla. Med pristajanjem pa si je pilot najverjetneje premislil in se poskušal spet dvigniti, je za Kronenzeitung povedal vodja letališča v Zel lam Seeju Hannes Walcher.

Letala v gosti megli sploh niso videli, ker ni pristalo, so sumili, da je nekaj narobe, še zlasti, ker so s pilotom izgubili stik. Čez dobre pol ure so na gozdnatem pobočju nad naseljem Bruck našli razbitine letala.

V letalo so bili trije člani družine iz Kölna, ki je želela božične praznike preživeti na smučiščih v Kaprunu. Oče in hčerki so odpotovali z letalom, mama pa se je peljala z avtom.

Po padcu letala med drevesa se je mlajša hčerka, stara devet let, uspela sama rešiti iz razbitin letala, utrpela pa je le nekaj prask, kar so reševalci kasneje označili za mali čudež. Njena 12-letna sestra, ki je na invalidskem vozičku, je hudo poškodovana in v umetni komi. Oče, pilot letala, je bil ukleščen med razbitinami. Mlajša hči je še govorila z očetom, nato takoj usmerila reševalce do njega, a oživljanje ni bilo uspešno.

Dekleti so odpeljali v bolnišnico, kjer ju je že v soboto zvečer obiskala njuna mati.