Jutranja tragedija na primorski avtocesti

Celjan poskušal pomagati poškodovanim sopotnicam, ko ga je zbilo drugo vozilo

S.R.
20. 12. 2019, 12.21
Posodobljeno: 20. 12. 2019, 13.07
Deli članek:

Znanih je več informacij o jutranji tragediji na primorski avtocesti.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, je danes v zgodnjih jutranjih urah na primorski avtocesti življenje izgubila ena oseba, še tri so prepeljali v bolnišnico. V hudi prometni nesreči so bili udeleženi dve tovorni vozili, osebni avtomobil in vozilo slovenske vojske. 

Krut splet okoliščin

Zdaj so znane prve ugotovitve policistov, ki s preiskavo nesreče sicer nadaljujejo. Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper, pojasnjuje, da je voznik slovenskega tovornega vozila med vožnjo od Postojne proti Razdrtemu, in sicer pred počivališčem Studenec, ugotovil, da ima težave z motorjem vozila, zato je zapeljal proti odstavnem pasu v desno. Ko je bil z vozilom že na polovici odstavnega pasu, je po za njim po desnem voznem pasu pripeljal voznik drugega tovornega vozila s slovenskimi registrskimi številkami ter trčil v njegov zadnji levi del, s tem pa se je tragedija šele začela.

Na to situacijo je naletel voznik osebnega vozila iz Celja, ki je trčil v zadnji del drugega tovornjaka. Po nesreči je izstopil in se odpravil na drugo stran vozila, da bi pomagal trem lažje poškodovanim sopotnicam. V tem času se je iz ozadja približeval voznik manjšega vozila za prevoz oseb, ki zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, prav tako pa ni mogel zapeljati v levo, saj je po prehitevalnem pasu potekal promet. Odločil se je, da bo zavil v desno na odstavni pas, kjer pa je nesrečno trčil v voznika, ki je zaradi pomoči sopotnicam izstopil iz vozila. Ustavil se je šele ob trčenju v zadnji del prikolice prvega tovornega vozila z okvaro. Celjski voznik je bil na mestu mrtev.

Policisti podatke o identiteti vseh udeleženih še vedno preverjajo, še vedno pa tudi ugotavljajo podrobnosti glede dogajanja na kraju. Po zaključenem ogledu bodo vozniku drugega tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, v primeru voznika osebnega vozila iz Celja bodo podali poročilo na ODT Koper, zoper voznika manjšega vozila za prevoz oseb (minibus) pa bodo podali kazensko ovadbo za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.