Huda nesreča pri Postojni

V verižnem trčenju na primorski avtocesti udeleženo tudi vozilo slovenske vojske; umrla je ena oseba

S.R.
20. 12. 2019, 08.07
Posodobljeno: 20. 12. 2019, 11.28
Deli članek:

V hudi nesreči na primorski avtocesti je umrla ena oseba, več jih je bilo poškodovanih. V nesreči je bilo udeleženo tudi vozilo Slovenske vojske.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Le nekaj minut pred 6. uro je močno počilo na primorski avtocesti med Postojno in Senožečam. Gre za hujšo prometno nesrečo, sporočajo koprski policisti.

Po prvih podatkih so v nesreči udeleženi dve tovorni vozili, osebni avtomobil in minibus. Ena oseba je na kraju nesreče umrla, več pa je poškodovanih, še sporočajo. po navedbah uprave za zaščito in reševanje so v bolnišnico prepeljali tri osebe. Vse kaže, da je prvo tovorno vozilo ustavilo zaradi okvare, sledilo je verižno trčenje. Z ministrstva za obrambo so sporočili, da je bilo v nesreči udeleženo tudi kombinirano vozilo Slovenske vojske, poroča STA. Kot so zapisali, v Slovenski vojski dogodek iskreno obžalujejo.

Policisti vse okoliščine, vključno z identiteto oseb, še ugotavljajo. Prav tako ugotavljajo natančen vzrok prometne nesreče. Več bo znanega, ko bodo zaključili ogled kraja nesreče. Od 7.10 ure naprej promet na avtocesti proti Kopru poteka po prehitevalnem pasu. Nastal je štiri kilometre dolg zastoj, potovalni čas pa se po podatkih prometno-informacijskega centra podaljša za približno 40 minut. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Unec - Postojna - Razdrto.