Zagorelo naj bi v kurilnici

Ogenj pogoltnil starejšo hišo v Novincih

Senka Dreu / Štajerski tednik
20. 12. 2019, 06.52
Deli članek:

Prejšnji petek, nekaj minut po polnoči, so zatulile gasilske sirene in gasilci so pohiteli na pomoč v Novince v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, vendar jim hiše kljub hitri intervenciji ni uspelo rešiti.

S.D./Štajerski tednik
Gasilcem hiše ni uspelo rešiti.

Uradno poročilo policistov in kriminalistov, ki so se na mestu požara kmalu pridružili gasilcem, je za zdaj skopo. Z ogledom so ugotovili, da je do požara prišlo v kurilnici, in sicer na starejši peči centralne kurjave na olje, od koder se je požar razvil in razširil na ostrešje kurilnice, nato pa še na ostrešje stanovanjske hiše. Škodo so ocenili na 45 tisoč evrov, sum storitve kaznivega dejanja pa so že takoj izključili, zato bodo svoje ugotovitve o požaru v kratkem predali na pristojno tožilstvo. Da v hiši povsem na robu naselja gori, je odkril voznik, ki je posipaval cesto proti zmrzali in nemudoma obvestil gasilce.

Nesrečnega lastnika ni bilo doma

Kot so povedali sosedje, v hiši biva lastnik, ki je do svoje upokojitve delal v tujini, dan pred požarom pa naj bi se znova odpravil tja, da bi obiskal sorodnike. Nihče od njih ni vedel, ali je nesrečnega moža že kdo obvestil o požaru in dejstvu, da je ostal brez strehe nad glavo. Na kraju požara so bili prvi domači gasilci iz PGD Vitomarci, ki so nato na pomoč poklicali še kolege iz PGD Biš in Cerkvenjak; v nočni intervenciji jih je skupaj sodelovalo 26, zaključili pa so jo šele ob pol desetih dopoldan.