Več let se je spretno izmikala

Sosedje aretirali damo z Europolovega seznama najbolj iskanih, ki si je nagrabila milijone

R.T.
4. 12. 2019, 16.38
Posodobljeno: 4. 12. 2019, 17.15
Deli članek:

V Avstriji so včeraj prijeli 63-letnico, ki se je zaradi več milijonov evrov težkih goljufij znašla na Europolovem seznamu najbolj iskanih zločincev.

Europol
Elisabeth S.

63-letno Dunajčanko Elisabeth G. so včeraj aretirali v kraju Seeham pri Salzburgu. Evropski policijski urad (Europol) jo je na seznam najbolj iskanih zločincev uvrstil zaradi poslovnih goljufij, s katerimi je iz tujih v lastne žepe prenesla več milijonovo evrov.

Največje vsote si je nabasala med letoma 2005 in 2008, ko je delovala kot »nepremičninska zastopnica,« pri čemer je dvanajst podjetij in zasebnikov oškodovala za 4,2 milijona evrov. Prodala jim je nepremičnine, ki sploh niso bile v njeni lasti. Na grbi ima še več drugih goljufij, med drugim se je iz hotela v hotel selila kot »nomadka,« za seboj pa pustila neplačane račune, poročajo avstrijski mediji. 

Leta 2011 je nenadoma izginila z obličja zemlje, od takrat pa o njej ni bilo nobene sledi. Vse do nedavnega, ko so jo na podlagi Europolovega seznama vendarle prepoznali v Seehamu. Javnost se je obrnila na organe pregona, ki jih je nato pot vodila do stanovanja, v katerem je sicer prebivala njena prijateljica. V stanovanju je vedrila tudi Elisabeth, ki so ji včeraj zjutraj na roke nadeli lisice. Po navedbah avstrijskega zveznega kriminalističnega urada je bila dama presenečena, a se ni upirala.