Umrl zaradi nasilnega dejanja

Danijelovi najbližji so bili zaskrbljeni, včeraj so ga v okolici Kranja našli mrtvega

G.G.
2. 12. 2019, 14.55
Posodobljeno: 2. 12. 2019, 15.18
Deli članek:

Pisali smo o nenavadnem izginotju 35-letnega Danijela Božića iz Ljubljane. Policisti so ga našli v nedeljo popoldne v okolici Kranja. Mrtvega. S PU Kranj so potrdili, da je umrl zaradi nasilnega dejanja.

PU Ljubljana
Danijel Božić

Danijel Božić iz Ljubljane je izginil 15. novembra, ko so ga nazadnje videli na območju Ankarana. Kot so nam pojasnili pri PU Koper, so ga nazadnje videli, ko se je po Regentovi ulici peš odpravil neznano kam.

Tistega dne so v Ankaranu obravnavali kaznivo dejanje nasilništva ter kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Tega sta utemeljeno osumljena 29-letni državljan Slovenije in 29-letni državljan Črne Gore, ki sta pretepla 38-letnega državljana Slovenije z območja Ljubljane in ga pri tem lahko telesno poškodovala.

Iz PU Koper so sporočili, da sta ga po glavi udarila s pištolo. Policisti so nasilneža pridržali, preiskovalni sodnik pa je nato v nedeljo zoper oba odredil pripor. Primorske novice so že takrat poročale o zaskrbljujočih navedbah očividcev, ki so dejali, da naj bi imel pretepeni moški roke zvezane na hrbtu. Govorilo naj bi se celo o poskusu ugrabitve.

Na tem mestu je v zgodbo vstopil nesrečni Danijel, ki se svojcem od tistega petka ni več oglasil na telefon. Tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec je pojasnila, da so zadevo obravnavali kriminalisti, saj se je Danijel na območje Ankarana dejansko pripeljal v osebnem avtomobilu skupaj z osebami, ki so bile vpletene v zgoraj navedeni pretep. Kriminalisti so takoj posumili, da bi lahko bil tudi Danijel žrtev kaznivega dejanja.