Ponoči se je poslovil

14-mesečni David splezal na okensko polico in zgrmel v globino, ni preživel

R.T.
27. 11. 2019, 12.47
Posodobljeno: 27. 11. 2019, 12.47
Deli članek:

Iz Avstrije poročajo o veliki tragediji, ki je danes prizadela mlado družino. Mali David je po padcu skozi okno umrl v bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragedija se je pripetila včeraj dopoldne v kraju Vöcklamarkt v Zgornji Avstriji. 14-mesečni David, kot poroča avstrijski portal Heute, je ponoči umrl v bolnišnici v Linzu. David je skozi okno večstanovanjske stavbe padel 5,5 metra v globino. Reševalci so ga še uspeli prepeljati v bolnišnico, kjer so ga zaradi poškodb glave dali v umetno komo, a se je ponoči za vedno poslovil.

Kaj se je zgodilo? 

Mlada družina, David ter njegova 26 in 33 let stara starša, se je po jutranjih nakupih vrnila domov. Starša sta dečka položila na preprogo v spalnici, da bi se igral, medtem ko sta sama živila pospravljala v kuhinjske omare. Ko sta se nenadoma zavedla, da je v spalnici postalo nekako sumljivo tiho, sta se odpravila v sobo in opazila, da Davida ni nikjer, eno okensko krilo pa je bilo odprto. Takoj sta pomislila na najhujše in to se je tudi uresničilo. Kot kaže je deček splezal na posteljo in nato na okensko polico, prijel za kljuko in nekako odprl okensko krilo ter padel v globino.