Bežal in nato hlinil nedolžnost

VIDEO: »Sploh nisem vozil jaz!« je dejal manijak po visokooktanskem lovu na avtocesti

R.T.
3. 11. 2019, 08.24
Posodobljeno: 3. 11. 2019, 08.31
Deli članek:

Dobrih 220 kilometrov na uro je imel na števcu, ko je po britanski avtocesti bežal pred policijo. Ustavili so ga s specialnim manevrom.

West Midlands Police
Trenutek, ko se je splazil na zadnje sedeže.

23-letni David Brennan, ki ga je britanska policija lovila po avtocesti, je trdil, da ni on sedel za volanom ukradenega mini cooperja, a je celotno dogajanja posnela policijska kamera. Visokoktanski lov se je sicer odvil že 18. septembra letos, a je britanska policija v teh dneh, ko je Brennan zaključil tudi posledično sodno sago, objavila posnetek. 

Policijska patrulja je vozilo, ki ga je neznanec ukradel med vlomov v kraju Halesowen, opazila na enem najbolj prometnih odsekov avtoceste v bližini Wolverhamptona v metropolitanskem okraju West Midlands. Voznik je nemudoma stopil na plin in ukradenega mini cooperja sprva pognal do dobrih 160 kilometrov na uro. Ker to za policiste še zdaleč ni bilo dovolj, je pospešil na 220 kilometrov na uro in se jih nato poskušal otresti tako, da je nenadoma zapeljal v nasprotno smer, a so mu prometniki to s spretnim manevrom preprečili in ga zrinili s ceste. Takrat je 23-letnik z voznikovega sedeža skočil na zadnje sedeže in hlinil nedolžnost. »Sploh nisem vozil jaz!« je na posnetku slišati njegove besede. Nikogar ni ukanil. »Seveda si, prijatelj. Vse je posnela tudi kamera, prijatelj, zato se ne delajmo neumne,« pa mu je odgovoril policist. 

Brezposelni Brennan iz Birminghama je v četrtek na sodišču vse skupaj priznal in za nagrado prejel 18 mesecev kehe in triletno prepoved vožnje.

West Midlands Police
David Brennan