Groza pri severnih sosedih

Starša iz verskih razlogov le »opazovala,« ko je njuna 13-letna hčerka umirala

S.R.
14. 10. 2019, 14.24
Posodobljeno: 14. 10. 2019, 14.44
Deli članek:

Primer tragične smrti 13-letne deklice, ki je pretresel severne sosede, dobiva epilog. Prvi izsledki obdukcije so pokazali, da je najstnica umrla zaradi »kroničnega vnetja.«

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zaradi opustitve pomoči v primeru tragične smrti njune hčerke se je na avstrijskem sodišču znašel nemški par, ki se je s svojimi otroci preselil v avstrijsko regijo Waldviertel. Tožilstvo v mestu Krems je danes sporočilo, da starša svoji 13-letni hčerki iz verskih razlogov nista priskrbela zdravniške pomoči. Opazovala sta, kako umira, so dodali. Neimenovana starša sta dejanje že priznala. 

13-letnica je septembra umrla v domači hiši zaradi »kroničnega vnetja,« kažejo prvi izsledki obdukcije. Tožilstvo več podrobnosti zaradi varovanja identitete drugih družinskih članov ni želelo podati. Pojasnili so le, da je v »družini večje število otrok, ki so vsi mladoletni in močno prizadeti. Z vsako dodatno informacijo bi lahko razkrili njihovo identiteto,« poročajo avstrijski mediji, ki dodajajo, da je zato zaenkrat še neznano, kateri verski skupini starša pripadata. Časnik Kurier je medtem poročal, da naj bi imela deklica šest sorojencev, vsi pa naj bi zdaj že bili »na varnem« v eni od zdravstvenih ustanov.