Streljal, ker ni mogel preboleti

Marino je pokončal, ker ga je želela zapustiti. Za njegovo življenje se zdravniki še vedno borijo

R.T.
24. 9. 2019, 13.50
Posodobljeno: 24. 9. 2019, 13.50
Deli članek:

Včeraj je v beograjskem naselju Kotež Marina Đuričić izgubila življenje. Ustrelil jo je njen partner, ki je kasneje poskušal soditi tudi sebi. Za njegovo življenje se zdravniki še borijo.

Facebook
Marina Đurićić

31-letna Marina je kot podnajemnica živela v enem od stanovanjskih objektov v Beogradu. Sosedje so včeraj v popoldanskih urah slišali strele in poklicali policiste, ki so se hitro odzvali. V stanovanju so našli negibno Marino in neznanega moškega, poleg njega pa je ležalo strelno orožje. 31-letnici ni bilo pomoči, medtem ko so moškega zaradi prestrelne rane na glavi odpeljali v bolnišnico, njegovo stanje pa je kritično. Storilec, ki je žrtev ustrelil dvakrat, je  Stefan Golubović (31), motiv zločina pa naj bi bil njun razhod. Marina je namreč Golubovića, ki je delal na Švedskem, želela zapustiti.

Po pričanju sosedov, je do prepira med partnerjema prišlo že v nedeljo zvečer, ko je Golubović prosil Marino, naj ostane z njim. Pošiljal naj bi ji tudi sporočila, v katerih ji je grozil, to pa je žrtev zaupala svoji prijateljici. Kot poroča srbski Alo, pa naj bi 31-letnik grozil tudi nekdanjemu dekletu.

Za smrt hčerke in sestre sta hitro slišala tudi oče Zoran in sestra Vesna. Ta je v trenutku, ko je izvedela  za tragično vest, omedlela, očeta pa je obšla slabost. Sosedje so novinarjem srbskega Kurirja povedali, da je bila Marina prijetna oseba. »Med poletjem je velikokrat sedela zunaj in brala, bila je zelo prijazna,« je povedala pretresena soseda.