»Za volanom golfa je sedel 44-letni moški. Nenadoma je zavil levo in s cestišča zgrmel v obcestni jarek. Preminil je otrok, voznik, 38-letna potnica in drugi otrok so hudo poškodovani, trenutno pa so v bolnišnični oskrbi,« so sporočili hrvaški policisti.

»Zaradi glasnega poka ob trčenju sem se prebudil in odprl okno. Trčili so v betonski most neposredno pod mojim oknom. Voznik je skušal odpreti vrata, ni mu uspelo. Takoj smo poklicali gasilce in reševalce,« je novinarjem hrvaškega portala 24sata povedal očividec Darko Heged in dodal: »Moški je bil pri zavesti, nenehno je izgovarjal -Katica, pazi na glavo, Katica, pazi na glavo. Ko so jih gasilci vlekli iz vozila, so pazili, da jih ne poškodujejo«. Sovoznico so morali, po poročanju portala, oživljati, družina pa naj bi se s poroke vračala domov. 

Heged je gasilce označil za junake, ti so morali odstraniti avtomobilska okna, razrezati vrata in streho avtomobila znamke Volkswagen Golf. Kot je pojasnil vodja intervencije Kristijan Košćec, so imeli gasilci iz DVD Sv. Ivan Zelina težko nalogo. »Na kraj nesreče smo prišli za reševalci in storili smo vse, kar je bilo v naši moči,« je izpostavil Korošec.