Pogrešana že več kot en teden

Severno od Madrida obsežna iskalna akcija za izginulo smučarsko zvezdnico

S.R.
2. 9. 2019, 13.15
Posodobljeno: 2. 9. 2019, 13.26
Deli članek:

V gorovju severno od Madrida se danes nadaljuje iskanje za nekdanjo alpsko smučarko, ki je izginila pred dobrim tednom dni. Prisotni, na čelu z njeno sestro, upajo, da jo bodo našli živo.

Profimedia
Blanca Fernandez Ochoa leta 1990 (na sredini).

Na teren severozahodno od španske prestolnice, kjer so našli njen zapuščen avtomobil, so se danes zjutraj odpravili številni policisti, reševalci in prostovoljci. 56-letno nekdanjo smučarko Blanco Fernandez Ochoo, dobitnico bronaste kolajne na olimpijskih igrah 1992, so nazadnje videli 24. avgusta, včeraj pa so na parkirišču v bližini kraja Cercedilla, ki služi kot izhodišče za mnoge pohodne poti, našli njen avtomobil. Danes se je približno 250 osebam, ki sodelujejo v obsežni iskalni akciji, pridružilo še več kot 150 prostovoljcev. Te bodo razdelili v skupine po deset, ki jih bo vodil pripadnik civilne garde, policije ali pa gorskih reševalcev. 

»Vsi močno upamo, da jo bomo našli, tudi če je poškodovana,« je po poročanju časnika El Pais zjutraj dejala njena sestra Dolores Fernandez Ochoa. Dodala je, da je izredno vesela, da se je iskalni akciji pridružilo tako veliko število ljudi, ter se hkrati zahvalila za vso podporo in sočutje, ki ga kaže lokalno prebivalstvo. 

»Na žalost v zvezi s preiskavo ni nobene novosti,« pa je dejal smučarkin svak in tiskovni predstavnik družine Adrian Federighi. Še vedno menijo, da je najverjetnejši razlog za izginotje »nesreča,« pri čemer je Federighi poudaril, da »nimajo nobenega razloga, da bi razmišljali o čem drugim.« V soboto 24. avgusta so Ochoo kamere ujele v eni od trgovin, kjer je nakupila živila, zato domnevajo, da se je v gore odpravila pripravljena.