Bear Grylls

Mojster preživetja skoraj umrl zaradi čebeljega pika

R.T.
2. 9. 2019, 11.47
Posodobljeno: 2. 9. 2019, 12.51
Deli članek:

Avanturist je snemal nov del svoje oddaje Otok zakladov, ko ga je pičila čebela.

Instagram (@beargrylls)
Bear Grylls leta 2015, po piku čebele.

Jedel je ličinke, pil urin, se kopal v ledenem jezeru in spal obdan s kameljim drobovjem. A na koncu ga je skoraj premagala mala, marljiva čebelica.

Britanski avanturist Bear Grylls je nedavno snemal nov del svoje oddaje Otok zakladov na enem izmed tihomorskih otokov, ko ga je iz nenavedenega razloga pičila čebela.

45-letnik že vsaj deset let ve, da je alergičen na čebelji pik. Prvič je namreč dobil alergično reakcijo leta 2008, ko je  z nožem zarezal v panj, da bi si prisvojil malce sladkega medu. Takrat ga je, razumljivo, pičila ena izmed marljivih delavk. Svojo alergijo je sicer javno oznanil leta 2015 z objavo fotografije oteklega obraza na instagramu.

Grylls je v nekaj trenutkih začutil srbečico, nato mu je začel zatekati obraz in vrat. Na pomoč so mu prihiteli reševalci, ki ga vedno spremljajo na njegovih dogodivščinah. Dobil je injekcijo adrenalina, s čimer so preprečili, da bi padel v življenjsko nevaren anafilaktični šok.

Grylls je alergijo na čebelje pike že pred časom označil za "ironično", glede na to, da je mojster preživetja v naravi. "Ironija je, da me po vseh ogromnih, smrtonosnih ljudožerskih krokodilih, kačah, aligatorjih in ostalih živalih s katerimi sem se boril skozi leta, na koncu položi čebela," je dejal Grylls. "Tipično."