Strelski pohod v Kaliforniji

VIDEO in FOTO: Streljanje na festivalu česna; umrle najmanj štiri osebe, med njimi tudi 6-letni deček

S.R.
29. 7. 2019, 07.29
Posodobljeno: 29. 7. 2019, 10.54
Deli članek:

V streljanju na festivalu v Kaliforniji so bili v nedeljo zvečer po lokalnem času ubiti najmanj štirje ljudje, še vsaj enajst naj bi jih bilo ranjenih. Strelca je ubila policija.

Profimedia
Prizorišče strelskega pohoda.

Prvi streli na festivalu česna v mestu Gilroy na severu ameriške zvezne države Kalifornija so odjeknili ob 17.30 uri po lokalnem času (2.30 po srednjeevropskem času). Po zadnjih podatkih so umrli najmanj štirje ljudje, vključno s strelcem. Med smrtnimi žrtvami se je znašel tudi komaj šest let star deček. Najmanj enajst oseb naj bi bilo ranjenih, nekateri med njimi se še vedno borijo za življenje. Po navedbah očividcev je »s puško streljal belopolti moški, star nekaj več kot 30 let,« poroča BBC. Strelca so ubili policisti.

Strelec naj bi sicer uporabil jurišno puško, nosil pa naj bi neprebojni jopič in streljal vsepovprek. Ubila ga je policija, a se akcija nadaljuje tudi ponoči, saj iščejo še eno osebo, ki bi lahko bila povezana s pokolom. Motiv zanj zaenkrat še ni znan, prizorišče pa trenutno preiskujejo agentje Zveznega preiskovalnega urada.