»Ne bi me našli«

Spregovorila ugrabljena Nathalie, ki je na avstrijskem Koroškem preživela pekel

S.R.
24. 7. 2019, 16.15
Posodobljeno: 24. 7. 2019, 16.25
Deli članek:

Včeraj se je na avstrijskem Štajerskem odvila grozljivka, ki pa se je končala srečno.

Facebook
Nathalie Birli je bila ugrabljena.

Kot smo poročali, je včeraj popoldne v bližini Gradca voznik osebnega avtomobila zbil 27-letno kolesarko, nato pa jo je zavezal ter jo skupaj s kolesom strpal v avto in odpeljal domov v bližino mesta Kumberk. Tam jo je zadrževal do polnoči in ji grozil z nožem, nato pa ga je nekako uspela prepričati, da jo odpelje domov. Na facebooku se je zdaj oglasila 27-letna Nathalie Birli z avstrijske Štajerske, novopečena mati, ki je pred komaj nekaj tedni povila sinčka. Zahvalila se je vsem, ki so sodelovali v včerajšnji iskalni akciji. »Ne bi me našli,« je še dejala. 

»Udaril me je, pretepel, zvezal in odpeljal v hiško stran od ulice – kot v nekem slabem filmu. Hvala bogu sem se uspela rešiti, razen zlomljene roke in poškodbe glave pa sem dobro,« je na facebook zapisala športnica in triatlonka Nathalie, ki so jo oskrbeli v bolnišnici v Gradcu. 

Njenega 33-letnega ugrabitelja, ki ga pred tem še niso obravnavali zaradi nasilja, a ga lokalna policija pozna, so ob približno 3. uri ponoči prijeli pripadniki avstrijske specialne enote Cobra. Hiško, v kateri jo je zadrževal, so našli s pomočjo računalnika na Nathaliejinem kolesu.