Lopovi na pohodu

FOTO: Pozor, s tem denarjem po Sloveniji peharijo trgovce in gostince!

S.R.
19. 7. 2019, 11.04
Posodobljeno: 19. 7. 2019, 11.08
Deli članek:

Gostinski lokali na območju Laškega in Slovenskih Konjic so v zadnjih dneh na udaru goljufov.

PU Celje
Na bankovcih je zapisano, da gre za reklamni denar.

V lokalih je bilo namreč v zadnjih desetih dneh unovčenih 24 ponarejenih bankovcev za 20 evrov. Kot pojasnjujejo pri PU Celje, gre za »filmski denar,« torej denar, ki je natisnjen na navaden papir in je sila podoben pravemu. A je bankovce vseeno precej preprosto prepoznati, saj je na njih napisano, da gre za reklamni, in ne pravi denar. Kupiti jih je mogoče prek spleta, lopovi pa so z njimi v lokalih ter na raznih prireditvah plačevali zapitke. 

PU Celje
Filmski denar

Na prireditvi Pivo in Cvetje v Laškem so prijeli 17-letnika, ki je »operiral« s tem nepravim denarjem, v Slovenskih Konjicah pa so zalotili še tri fante, stare 17 in 18 let, sporočajo iz PU Celje. Ti so ničvredne fičnike zapravljali na gasilskih veselicah in raznih lokalih. Vse štiri bo doletela kazenska ovadba.

Policisti gostince in organizatorje javnih prireditev opozarjajo, naj bodo pri plačilu pozorni na prisotnost »filmske denarja,« še posebej pri plačevanju z bankovci za 20 in 50 evrov. Tarče goljufov so tudi ljudje, ki prodajajo razne predmete, kupci pa jim lažne bankovce »podtaknejo« med prave.