Drama v hrvaški prestolnici

Na dveletniku iz Zagreba ugašali cigarete, otrok ima večkratne zlome

R.T.
7. 7. 2019, 10.25
Posodobljeno: 7. 7. 2019, 16.06
Deli članek:

V zagrebško bolnišnico so včeraj pripeljali dečka z večkratnimi zlomi in brazgotinami, ki so nastale, potem ko je več kot očitno, nekdo na njem ugašal cigarete.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Deček je bil ob prihodu v bolnišnico prestrašen, jokal je zaradi bolečin. Pripeljala ga je soseda in zdravnikom povedala, da za dveletnika skrbi mlajša ženska, ker naj bi njegova mati opravljala sezonsko delo, piše 24sata.

Otrok naj bi že pred dnevi padel po stopnicah

19-letnica je včeraj potrkala na vrata stanovanja, v katerem živi soseda. Dejala je, da je dveletnik, za katerega skrbi, pred dnevi padel po stopnicah. Po pričanju sosede je imel otrok otečeno desno roko, bolela ga je na otip. 19-letno dekle je reklo, da zaradi svojih strahov ne zapušča stanovanja in da ga ne more peljati v bolnišnico. Sosedi je predala otrokove osebne dokumente, starejša ženska pa se je z njim odpravila v Kliniko za otroške bolezni v Zagrebu. 19-letnica naj bi gospo prav tako prosila, da ne pokliče dečkove mame, ker naj bi se bala njene reakcije.

Več starejših zlomov, modrice in brazgotine

Zdravniki so ugotovili, da ima otrok prelom desne nadlahtne kosti, stare zlome na obeh podlahtnih kosteh, številne otekline in modrice. Prav tako so opazili brazgotine, za katere sumijo, da so nastale, potem ko so na dečku ugašali cigaretne ogroke. Prof. dr. Goran Roić je za 24sata zatrdil, da so zaradi suma zlorabe takoj obvestili policijsko enoto, preiskava pa je že v teku. Otrok, ki naj bi bil podhranjen, bo do nadaljnjega hospitaliziran.

Življenje v sobi brez oken

Omenjeni portal piše, da dekle, ki je skrbelo za dečka v času materine odsotnosti, živi v sobi brez oken. Dečkovih bioloških staršev nihče od stanovalcev ne pozna, prav tako njegove mame ali očeta niso nikoli videli ali slišali otrokovega joka.

Center za socialno delo predhodno že v stiku z otrokovo mamo

Center za socialno delo je bil v preteklosti že v stiku z dečkovo mamo, a kot so zatrdili, niso vedeli, da je ta otroka za daljše obdobje predala v varstvo. "Predlagali bomo, da se otroka dodeli v začasno skrbništvo nekomu drugemu. Otrok bo v bolnišnici, dokler ne bo bolje," je povedala Tanja Brozić, sicer ravnateljica Centra za socialno skrb v Zagrebu.