Dva ljubimca in "špricer Mary"

»Prinesite mi truplo, potem se bomo pogovarjali,« zdaj pravi Mate, ki naj bi Albertu v glavo zapičil izvijača

S.R.
13. 6. 2019, 09.36
Posodobljeno: 13. 6. 2019, 10.12
Deli članek:

Mate G. je v zadnjih dneh spremenil svojo zgodbo. Zdaj trdi, da si rok ni umazal s krvjo in da naj policisti dokažejo drugače.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Konec maja je Dunaj pretresel umor brez trupla, dunajski policisti in kriminalisti tako vedo, da se je umor zgodil in kdo je bila žrtev, v pesti imajo glavnega osumljenca, nimajo pa trupla. Kaj se je zgodilo? V ponedeljek pred dobrima dvema tednoma naj bi domnevno močno ljubosumni 28-letni Mate G., sicer madžarski državljan, z dvema izvijačema na krvav način umoril svojega rivala ter se s pomočjo 30-letne ljubimke Marie K. znebil trupla. Da niso niti najmanj presenečeni, da se je v stanovanju »male Marie,« ki jo zaradi življenjskega sloga in količine popitega alkohola kličejo tudi »špricer Mary,« odvila grozljivka, so za avstrijski časnik Heute že takrat povedali sosedje.

Krvav umor in brisanje sledi 

Mate naj bi 43-letnemu rivalu Albertu, Maryjinemu drugemu ljubimcu, v glavo zapičil izvijača. Truplo naj bi nato skupaj zvlekla do dvigala, se odpeljala v pritličje in ga odvrgla v smeti, od tam pa so ga komunalni delavci nevede odpeljali v sežigalnico. A ostali so drugi dokazi, policisti so med drugim naleteli na dvigalo, polno krvi. Mate je takrat po večurnem zaslišanju krivdo priznal. »Vprašal sem jo, ali naj ga ubijem. Po dveh požirkih šnopca pa mi je Mel, kot jo kličem, dejala: 'dobro, ubij ga,'« je takrat opisal Mate, a si nato v naslednjih dneh najel odvetnika, premislil in dejanje zanikal. »Nikogar nisem ubil, moškega sem videl, kako je stanovanje zapustil živ, prinesite mi truplo, potem se bomo pogovarjali,« zdaj trdi po poročanju časnika Heute. Na vprašanje, zakaj je zločin sprva priznal, pa odgovarja, da je bil na drogah in da je bil pod pritiskom. Marie vse skupaj zanika že od vsega začetka.