Begunci

Kriminalna skupina v Črni Gori tihotapila migrante

A.S./STA
13. 6. 2019, 08.39
Deli članek:

Črnogorska policija je v sredo sporočila, da so v operaciji Azil prijeli 11 oseb, ki so tihotapile begunce iz Albanije preko Črne gore ter Bosne in Hercegovine proti državam zahodne Evrope. Kot so potrdili, so aretirali tudi organizatorje mednarodne skupine tihotapcev, medtem ko dva člana kriminalne združbe še iščejo.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Policija verjame, da je kriminalna skupina od začetka leta pretihotapila več skupin migrantov, v katerih je bilo med pet in deset ljudi, so zapisali na spletni strani črnogorskega notranjega ministrstva.

Pojasnili so, da so migrante ilegalno prepeljali čez albansko-črnogorsko mejo, potem pa so se migranti prijavili kot prosilci za azil v Črni gori. Niso čakali na rešitev zahtev, temveč so člani kriminalne skupine organizirali njihov prevoz s taksiji in rent-a-car vozili do meje z BiH. Potem so osebe ilegalno prepeljali v BiH z namenom oditi naprej v države zahodne Evrope, so še objavili.

Večina v sredo prijetih oseb je z območja Nikšića, aretirali pa so tudi tujega državljana, ki je bival v centru za tujce v Črni gori. Vse aretirane bodo kazensko ovadili.