Tragedija v Budimpešti

VIDEO: V deroči Donavi izginilo pet članov družine! Nov posnetek trenutka trčenja

G.G.
30. 5. 2019, 12.47
Posodobljeno: 30. 5. 2019, 13.50
Deli članek:

Potapljači še iščejo pogrešane turiste, ki so bili na potopljeni ladjici »Morska deklica«.

Reuters
V iskanje se je vključila tudi vojska.

Žalost svojcev po tragediji na Donavi v središču Budimpešte je neizmerna. Po trku dveh ladij v bližini madžarskega parlamenta je namreč umrlo najmanj sedem južnokorejskih državljanov, le največji optimisti pa upajo, da bo to tudi končno število.

Južnokorejski mediji pišejo, da je med žrtvami pet članov ene družine. Neizmerno smolo so imeli starejša moški in ženska, njuni hčeri ter šestmesečna vnukinja. Ena od hčera, 38-letnica, je povabila starše na potovanje po Evropi, s čimer se jima je nameravala zahvaliti, ker pogosto pazita na njene otroke. Na potovanje bi moral tudi njen soprog, službene obveznosti pa so ga zadnji hip zadržale na korejskem polotoku.

Med potniki so bili tudi trije uslužbenci korejskega ministrstva za notranje zadeve. Enega so rešili.

Reuters
Zjutraj so še vedno iskali pogrešane.

Pregled nadzornih kamer

Kriminalisti že preiskujejo, zakaj je manjša ladja (imenovana »Morska deklica) za 45 ljudi trčila s 135 metrov dolgo in okoli 1000 ton težko ladjo Viking Sigyn. Preučili bodo tudi posnetke nadzornih kamer, na katerih se zagotovo vidi trk ladij. Kamere so namreč postavljene tudi na Margaretin most, v bližini katerega sta trčili ladji. Nekateri mediji že navajajo, da je večja ladja manjšo zadela od zadaj, kar razkrivajo tudi posnetki.

Promet po Donavi med Budimom in Pešto je skoraj vedno gost, nesreče pa so zelo redke.

Reuters
Potapljači imajo zahtevno delo pri iskanju morebitnih preživelih.