Požar na Viču

FOTO: Že v času vožnje so videli, da se iz objekta vali gost črn dim

B.K.
27. 5. 2019, 12.56
Posodobljeno: 27. 5. 2019, 15.29
Deli članek:

Danes nekaj po 11. uri so bili policisti obveščeni o požaru na Hajdrihovi ulici v Ljubljani.

Facebook/Gasilska brigada Ljubljana
Požar na Hajdrihovi ulici v Ljubljani.

Da močno gori objekt na Hajdrihovi ulici na Viču, so gasilci izvedeli malo po 11. uri in takoj aktivirali lokalno pristojno enoto PGD Vič. Kot so pojasnili, so že v času vožnje videli, da se iz objekta vali gost in črn dim, po prihodu na kraj pa so ugotovili, da je požar že polno razvit, v ognju je bil namreč že celoten objekt. Požar jim je v roku pol ure kljub temu uspelo ukrotiti in preprečiti, da bi se ta razširil na druge objekte. 

Na kraj so hitro prispeli tudi policisti, ga zavarovali in začeli z zbiranjem obvestil. Kot kaže, naj bi zagorelo v prizidku, požar pa se je nato razširil na objekt. Dve osebi sta bili lažje poškodovani, saj sta se zastrupili z vdihavanjem dima, eno od teh pa so odpeljali v UKC Ljubljana, so zapisali pri Gasilski brigadi Ljubljana.

Ko bodo na kraju vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo kriminalisti pričeli z ogledom  in ugotavljanjem vzroka požara, sporočajo iz Policijske uprave Ljubljana. Požar je že pogašen, gasilci pa so aktivirali tudi enoto za reševanje iz višin in globin iz PGD Ježica, ki bodo namestili zaščitno folijo za prekrivanje streh. Kriminalisti bodo začeli z ogledom kraja in ugotavljanjem vzroka požara, ko bodo na kraju vzpostavljeni ustrezni pogoji.

Na intervenciji je sodelovalo skupaj 43 gasilcev z 9 gasilskimi vozili. Gasilci na kraju dogodka trenutno izvajajo gasilsko stražo. Požar naj bi sicer izbruhnil v podjetju Vempleks na Hajdrihovi ulici, ki se ukvarja s proizvodnjo reklamnih tabel, samolepilnih folij in različnih tiskovin, poroča časnik Dnevnik.