Toda predobravnavni narok je bil tik pred zdajci preklican oziroma preložen; neuradno zaradi združevanja z neko drugo kazensko zadevo, Denis Čaušević pa bo pred ljubljansko okrožno sodnico Leo Habjanić znova vabljen prihodnji ponedeljek. Kamničan je namreč nepoboljšljivi tat in odvisnik, stari znanec represivnih organov in sodišč, v anale slovenske črne kronike pa se je zapisal maja 2016, ko je po vlomu v stanovanjsko hiši na Trubarjevi cesti v Ljubljani pozabil kartico zdravstvenega zavarovanja. Preiskovalci niso imeli pretiranega dela, saj je junak isto noč vlomil v še eno stanovanje na Trubarjevi, kjer je pozabil vse, kar je ukradel na prejšnjem naslovu.

Nadškofu Zoretu ukradel šampon

Pozneje pa je prišlo na dan še, da je taisti Čaušević kak mesec prej, marca 2016 torej, vlomil v stanovanje ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta na Ciril-Metodovem trgu, od koder jo je popihal s prenosnim računalnikom, ovojnico s 510 evri in 7500 avstralskimi dolarji, šamponom, anorakom ter dežnikom. Za dva vloma na Trubarjevi in poškodovanje tuje stvari so mu ljubljanski okrožni sodniki prisodili leto in osem mesecev zapora, ker je okradel nadškofa, pa si je na ljubljanskem okrajnem sodišču prislužil še dodatnih osem mesecev zapora. Obe kaznivi dejanji je takrat priznal.

Policijsko puško zamenjal za heroin

Tudi na koprskem okrožnem sodišču je Čaušević julija 2016 večino od 13 kaznivih dejanj, pretežno vlomnih tatvin, ki jih je zagrešil v zgolj dveh tednih, priznal. Med njimi, da je v noči na 19. april za postojnsko policijsko postajo vlomil v policijskega passata in octavio. Na obeh avtih je razbil zadnjo šipo in ukradel večji torbi z opremo: avtomatsko puško Heckler & Koch z dvema nabojnikoma in 60 naboji ter tri neprebojne jopiče s čeladami. Ukradeno puško so policisti čez nekaj dni našli v Ljubljanici v Zalogu, pisalo se je, da jo je Čaušević pri svojem »dobavitelju« zamenjal za heroin