Grozljivka na regionalni cesti

FOTO: Videl je, kako so po zraku leteli deli avtomobila; življenje ene od sester je ugasnilo

R.T.
9. 5. 2019, 09.54
Posodobljeno: 9. 5. 2019, 13.52
Deli članek:

Na regionalni cesti v Zgornji Avstirji so včeraj posredovale številne ekipe reševalcev in gasilcev. Trčenje treh avtomobilov je bilo silovito, posledice grozljive.

Freiwillige Feuerwehr Steyregg
Od vozila ni ostalo veliko.

Včeraj popoldne je močno počilo na regionalni cesti pri avstrijskem kraju Steyregg v bližini Linza. Posledice? Ena oseba se je za vedno poslovila, dve sta na urgenci pristali s hudimi poškodbami, četrta pa je utrpela le lažje poškodbe. Na kraju so bili ravno v trenutku nesreče prisotni tudi poveljnik regionalne gasilske brigade in dva zdravnika.

Freiwillige Feuerwehr Steyregg
Huda nesreča pri Linzu.

Ob približno 16.30 je v avtomobil, v katerem sta sedeli 65 in 60 let stari sestri, s polno močjo trčil voznik, ki je pripeljal iz smeri kraja Gusen. Kot poroča avstrijski Kronenzeitung, je vozilo povzročitelja odbilo v avtomobil 37-letne voznice, ki je vozila za sestrama, medtem ko je povsem uničeno vozilo obeh sester pristalo v jarku. 37-letnica jo je odnesla z lažjimi poškodbami, 65-letnica iz Linza ni imela te sreče. Umrla je na kraju nesreče. Njena sestra in povzročitelj sta pristala na urgenci.

Freiwillige Feuerwehr Steyregg
Huda nesreča pri Linzu.

»Ustavil sem takoj za nesrečo in videl, kako po zraku letijo deli avtomobilov,« je za Kronenzeitung pojasnil poveljnik gasilske brigade Eduard Paireder, ki je poklical reševalce ter skupaj zdravnikom iz Münzbacha in reševalcem Zelenega križa, ki sta se na kraju nesreče prav tako znašla naključno, takoj poskrbel za žrtve. Za silo so jih pokrpali, hudo poškodovana pa so nato s helikopterjem in rešilcem prepeljali v bolnišnico v Linzu.

Freiwillige Feuerwehr Steyregg
Huda nesreča pri Linzu.