Prvič v finalu

VIDEO: Pochettino v solzah in na kolenih, v studiu poblazneli

S.R.
9. 5. 2019, 08.10
Posodobljeno: 9. 5. 2019, 08.48
Deli članek:

Po neverjetnem preobratu v Liverpoolu se je včeraj iz globoke luknje do svojega prvega finala v Ligi prvakov zavihtel Tottenham. Trener Mauricio Pochettino je jasno pokazal, kaj mu dosežek pomeni.

Profimedia
Mauricio Pochettino

Trenutek, preden je nemški sodnik Felix Brych z zadnjim žvižgom naznanil konec tekme, ko se je z dramatičnim zmagovalnim zadetkom proslavil Lucas Moura, so 47-letnega Pochettina noge odnesle naravnost na zelenico k svojim igralcem, kjer so se končno vdale. Padel je na kolena, iz oči pa so se mu vlile solze sreče. Čustva je prenesel na tiskovno konferenco, kjer se je najprej spomnil svoje družine, se nato zahvalil samemu nogometu, ki lahko v ljudeh sproži toliko čustev, ter nato še vsem, ki so v njegovo ekipo verjeli. Kaj več, kot je pojasnil sam, z besedami ni mogel opisati. 

Zadnji trenutki tekme so bili napeti in čustveni tudi v studiih angleških medijskih hiš. Nekdanji Tottenhamov vezni igralec Jermaine Jenas je ostal brez glasu, nekdanjega igralca Manchester Uniteda Darrena Fletcherja pa so čustva izdala že zgolj ob pogledu na povsem razoroženega Pochettina. »Prevzame te že pogled na to, ko vidiš, koliko mu to pomeni,« je za BBC Radio 5 dejal Fletcher. Jenas ga je dopolnil, da so v ekipi igralci, kot sta denimo Jan Vertonghen in Toby Alderweireld, ki se tam razvijata že dlje časa in ki si bržkone nikoli nista predstavljala, da bosta s Tottenhamom kdaj zaigrala v finalu Lige prvakov.

»Ob takšnem dogajanju ostaneš brez besed,« pa je dejal Rio Ferdinand, nekdanji obrambni igralec Manchester Uniteda, ki pa je tekmo spremljal v studiu BT Sport. »Potrebni so srce, želja in trud. Gre za to, da daš srce na tnalo,« je pojasnil. Brez dvoma so srca na tnalo dali tudi igralci Ajaxa in človek se vpraša, kaj je po takšnem udarcu od njih ostalo.