Krvav velikonočni ponedeljek

FOTO: Otroci ostali brez mame, ker sta mladeniča cesto uporabila za dirkačišče

R.T.
30. 4. 2019, 18.53
Posodobljeno: 30. 4. 2019, 18.58
Deli članek:

Eden od objestnežev se je danes predal policiji. Tudi drugega poznajo.

Polizei
Poškodbe so bile za Semo prehude.

Na velikonočni ponedeljek je v mestu Moers v bližini Duisburga tragično preminila 43-letna Sema S. Vse skupaj se je začelo z dirko dveh mladeničev. Sedela sta v vozilih, ki sta pod svojimi pokrovi skrivala zavidljivo »število konjev,« vse pa kaže, da se nista niti poznala. Kakor koli, na eni od ulic je 21-letni kosovski državljan Kushtrim H. silovito trčil v 43-letno Semo, ki je sedela v malem citroenu. Soprogo in mamo so nemudoma prepeljali v bolnišnico, kjer je pozneje poškodbam podlegla. Kushtrim je takoj po nesreči svojega razbitega mercedesa zapustil in odšepal v neznano, fant v drugem vozilu pa se je preprosto odpeljal. 

Polizei
Bali so se, da je Kushtrim že zapustil Nemčijo.

Ker je vozilo povzročitelja obstalo na kraju zločina, so mu policisti hitro prišli na sled, a ga niso tudi našli. V ponedeljek so skupaj z imenom objavili njegovo fotografijo, a so se hkrati bali, da je državo že zapustil. Kushtrim se je danes z odvetnikom sam pojavil na policijski postaji, kjer so ga že zaslišali, jutri pa ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika, poroča nemški Bild. 

Policija pozna tudi identiteto drugega voznika, ki so ga že zaslišali, a naj po navedbah tožilca Sebastiana Noeja ne bi dajal izjav. Zaenkrat ostaja na prostosti, a ga lahko na podlagi nadaljnje preiskave čaka tudi aretacija, še poroča Bild.