Dvakrat poslana domov

FOTO: Zaradi zobotrebca obležala v mlaki krvi, zdravniki ji niso verjeli

S.R.
5. 4. 2019, 11.46
Posodobljeno: 5. 4. 2019, 11.47
Deli članek:

Pojedla je salamo in pomotoma pogoltnila tudi zobotrebec. Zdravniki ji niso verjeli, policisti in sorodniki pa so na piko vzeli njenega partnerja.

Elsevier/Journal of Forensic and Legal Medicine
Ubil jo je 3,5 centimetra dolg zobotrebec.

Portugalski zdravniki so v članku, objavljenem v znanstveni reviji Journal of Forensic and Legal Medicine, opisali nenavaden primer krvave smrti 50-letne ženske v mestu Coimbra. V trenutkih po tragični smrti so policisti krivca videli v njenem partnerju, a so ga izsledki obdukcije oprali vsake krivde. 

Par je usodnega dne spokojno poležaval na kavču in gledal televizijo, ko se je ženska nenadoma odpravila v kopalnico. Zaskrbljen, ker se ni vrnila, se je partner odpravil za njo. V kopalnici je naletel na grozljiv prizor. Ženska je oblečena v pižamo ležala v mlaki krvi, na glavi pa je imela globoke rane. 

Zaradi količine krvi in ran so tako policisti kot njeni sorodniki sumili, da jo je partner, s katerim je bila v zvezi zadnjih šest let, umoril. To teorijo je na glavo postavil mrliški izvedenec, ki je na njenem vratu opazil zeleno liso. Podrobnejši pregled je pokazal, da je bilo njeno grlo polno gnoja, v središču katerega se je skrival 3,5 centimetra dolg zobotrebec, ki ji je predrl žrelo. Ugotovil je, da je bilo zaradi vnetja moteno delovanje živcev, ki uravnavajo delovanje srca, ter zaključil, da je ženska umrla zaradi srčnega zastoja. In rane na njeni glavi? Med padcem je z glavo močno udarila v ploščice, ker pa je nosila očala, je ob tem utrpela tudi ureznine. 

Zdravniki ji niso verjeli 

50-letnica je že v dneh pred usodnim večerom dvakrat obiskala bolnišnico, kjer je tarnala, da se ji je med uživanjem salame nekaj zataknilo v grlu. Ker rentgenski pregled ni razkril nobenega tujka (zobotrebec je bil seveda lesen), so ji zdravniki obakrat dejali, da gre zgolj za vneto grlo, in jo poslali domov. Ker je imela že v preteklosti težave z duševnim zdravjem, so zdravniki pomislili tudi na možnost, da si vse skupaj domišlja.

Občutljive bralce opozarjamo, da sta spodnji fotografiji zelo nazorni.