Ugasnilo je življenje

Tragedija pri podiranju hrasta: oče mu je umrl v naročju

S.R.
26. 2. 2019, 12.52
Posodobljeno: 26. 2. 2019, 14.56
Deli članek:

Znanih je več informacij o včerajšnji tragediji v gozdu pri Metliki.

PGD Fram
Fotografija je arhivska.

Metliški policisti so bili o nesreči pri delu v gozdu pri Dolnjih Dobravicah obveščeni malo pred 14. uro. Prve ugotovitve kažejo, da sta v gozdu drevesa podirala 70-letni in 40-letni moški, po neuradnih informacijah naj bi šlo za očeta in sina. Ko sta tako na strmem pobočju podirala hrast, se je deblo upognilo, prečno počilo in padlo za 70-letnika. Sin je očetu vse do prihoda reševalcev nudil prvo pomoč, a so bile poškodbe prehude.

Kraj nesreče so si ogledali tudi kriminalistični tehniki, preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Po zaključeni preiskavi bodo policisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, sporočajo iz PU Novo mesto.

Ob 14. uri se je nesreča pri delu v gozdu pripetila tudi v kraju Čelovnik v občini Sevnica. Tam je 68-letni moški po brežini s traktorjem in vitlom vlekel drevo, pri čemer se je veja sprostila in ga silovito udarila. Poškodbe so bile tako hude, da so ga morali s helikopterjem odpeljati v celjsko bolnišnico.

Policisti občane pozivajo, naj se v gozd ne odpravijo sami in naj bodo pri spravilu lesa še posebej previdni. Pri tem naj upoštevajo pravila varnega dela, usposobijo naj se za varno delo z motorno žago ter uporabljajo vso potrebno zaščitno opremo (čelada z glušniki, proti-vrezna obutev in hlače). Svetujejo še, da "zahtevno in nevarno opravilo sečnje dreves in spravila lesa raje prepustijo usposobljenim osebam."