Maščevanje za dogodke na noč čarovnic

Zaradi krvavega dne v Murski Soboti ovadili dva mladoletnika

S.R.
21. 2. 2019, 09.59
Posodobljeno: 21. 2. 2019, 10.04
Deli članek:

Murskosoboški policisti so zaključili preiskavo medvrstniškega nasilja, ki se je na ulicah Murske Sobote odvilo 12. novembra lani. V množičnem pretepu sta zaradi vbodnih ran v bolnišnici pristala dva dijaka.

Sobotainfo.com
Obračunali so v križišču Slovenske in Zvezne ulice .

Spomnimo, ob približno 13. uri se je na poti od srednje šole do železniške postaje steplo več mladoletnikov. Ranjena sta bila dva dijaka, vsaj eden pa je močno krvavel. Po nekaterih informacijah naj bi bilo v krvavem pretepu udeleženih približno 20 ljudi, vzrok pa naj bi bili dogodki, ki so se slaba dva tedna pred tem odvili na prireditvi za noč čarovnic v Rakičanu. Med seboj naj bi obračunali 16-letni dijaki, je takrat poročal portal Sobotainfo.

Policisti so zdaj po zaključeni preiskavi ugotovili, da je šlo za spor med dvema skupinama mladoletnikov, sporoča tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Raus. Dodaja, da sta oba dijaka, ki sta pristala v bolnišnici, na srečo utrpela le lažje poškodbe. Policisti so v zvezi z obračunom na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti ovadili dva mladoletnika, ki ju sumijo storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Še enega kršitelja so ovadili zaradi kršitve javnega reda in miru.

Sobotainfo.com
Policist je stikal za orožjem.

Preventivni nasveti 

Nasilje med vrstniki je lahko psihično, fizično ali kombinacija obojega, pojavi pa se lahko povsod, saj ni omejeno na določen kraj,še sporočajo iz PU Murska Sobota. Dodajajo, da so "razlogi in vzroki za nastanek nasilja pogosto netoleranca do drugačnosti, koristoljubje in želja po lastni uveljavitvi. Zato želimo spodbuditi otroke in mladostnike, da se ob nasilju zaupajo svojim staršem, učiteljem, vzgojiteljem, trenerjem, prijateljem ali kateri koli drugi osebi, ki jim lahko pomaga."

Policisti vse, ki jim je zaupano varstvo otroka in mladostnika, pozivajo, naj bodo pozorni na prve znake in naj otroku oziroma mladostniku prisluhnejo, nasilje pa prijavijo policiji oziroma drugim pristojnim institucijam. "Obravnava medvrstniškega nasilja zahteva od vseh vpletenih inštitucij največjo mero profesionalizma in posluha, saj se otroci, ki so izpostavljeni nasilju, pogosto počutijo same in nemočne, zato moramo biti mi njihov glas," zaključujejo.

Sobotainfo.com
Krvav obračun v središču Murske Sobote.