Zbolelo 24 gostov

Umrla po obedu v prestižni restavraciji z Michelinovo zvezdico

S.R.
21. 2. 2019, 09.00
Posodobljeno: 21. 2. 2019, 09.03
Deli članek:

Ena od prestižnih restavracij v Valencii je začasno zaprla svoja vrata, potem ko je po obedu umrla ena od gostij, še 23 pa jih je zbolelo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Španska policija preiskuje smrt 46-letne ženske, ki je po obroku v restavraciji RiFF, ki se ponaša celo z Michelinovo zvezdico, najprej zbolela in nato dan pozneje umrla. Zbolelo je tudi 23 drugih gostov, vključno z njenim soprogom in sinom, a so bili njihovi simptomi blažji, domnevno pa so že vsi okrevali. Dokler ne ugotovijo vzroka smrti, bo restavracija ostala zaprta, poroča španski časnik El Pais. 

Po navedbah Ane Barcelo, vodje regionalnega zdravstvenega organa, v začetnem pregledu restavracije niso odkrili nič neobičajnega, zdaj bodo morali počakati na izsledke analitskih preskusov živil. 

Družina je simptome zastrupitve s hrano začela kazati v soboto 16. februarja. Vsi trije so bruhali in imeli drisko. Medtem ko sta oče in sin okrevala, se je mati soočala z resnejšimi težavami in naslednje jutro umrla. Preiskava je pozneje pokazala, da je po obedu v isti restavraciji zbolelo še 21 ljudi. Glavni osumljenci za množično zastrupitev so trenutno mavrahi, ki so bili na jedilniku, a bodo več pokazali izsledki analize in obdukcija. Forenzični izvedenci še vedno ugotavljajo, kako oziroma zakaj je ženska dejansko umrla. Ni namreč še povsem jasno, ali je umrla, ker se je zastrupila s kakšno drugo hrano, ali pa se je morda zadušila z lasnim bruhanjem.