Umorjena in zamrznjena

Grozljivka v Međimurju: svojci umorjene Jasmine zavajali policijo, ki ni preiskala hiše

G.G.
18. 2. 2019, 11.43
Posodobljeno: 18. 2. 2019, 11.46
Deli članek:

Hrvaški policisti so z javnostjo delili podrobnosti o najdbi trupla v zamrzovalni skrinji v vasi Palovac v Međimurju.

Profimedia
Policisti so sorodnike dali tudi na poligrafsko testiranje.

»Najverjetneje gre za pogrešano osebo, ne moremo pa še tega reči z gotovostjo,« je na tiskovni konferenci povedal Nenad Risek iz međimurske policije. Hrvaški mediji so že včeraj poročali, da so v zamrzovalni skrinji v hiši v vasi Palovac našli truplo 19 let pogrešane Jasmine Dominić. Uboja so osumili njeno sestro Smiljano in jo tudi pridržali ter danes privedli pred preiskovalnega sodnika.

Primer je skrajno nenavaden. Jasmine ni nihče videl že od leta 2000, njeno izginotje pa so policiji prijavili šele čez pet let. Vmes so njeni sorodniki sporočali sosedom, da je odšla v tujino, da dela na ladji in da se občasno javi. Z informacijami ni zavajala le njena sestra Smiljana, ampak tudi drugi člani družine, je potrdila policija, bolj natančnega pojasnila pa niso želeli dati.

Policisti so se po prijavi Jasmininega izginotja leta 2005 pogovorili z njenimi sorodniki in preiskali okolico. Osredotočeni so bili predvsem na okolico, niso pa pregledali hiše in posledično niso odpirali niti zamrzovalne skrinje, v kateri so našli mrtvo Jasmino. Zakaj ne? Risek pravi, da poligrafska testiranja niso nakazovala, da bi se lahko kaj zgodilo v hiši.

Zaenkrat še ni znano, kako dolgo je bilo truplo v skrinji, saj obdukcija še ni zaključena.