19 let

Misterij Jasmininega trupla v zamrzovalni skrinji: že oče je sumil sestro Smiljano

G.G.
18. 2. 2019, 08.09
Posodobljeno: 18. 2. 2019, 09.15
Deli članek:

V Međimurju se sprašujejo, kako je mogoče, da ni 19 let nihče odkril, da je v zamrzovalni skrinji v družinski hiši truplo.

Nestali.hr
V času izginotja in umora je bila Jasmina Dominić stara 23 let.

V soboto zvečer so policisti prijeli 45-letno Smilijano Srnec, saj jo sumijo, da je leta 2000 ali 2001 ubila svojo sestro Jasmino Dominić, njeno truplo pa skrila v zamrzovalno skrinjo, ki je stala v pritličju družinske hiše v vasi Palovac, ki je 10 kilometrov oddaljena od Čakovca.

Preiskovalce in tudi vaščane najbolj mučijo številna vprašanja, še najbolj pereči sta: zakaj je prišlo do zločina in kako da trupla niso odkrili že prej. Truplo naj bi odkril bodoči mož Jasminine nečakinje, ko naj bi se iz skrinje začel širiti smrad. »To ne drži,« je na novinarje zarenčal Smiljanin mož Ivica, ko je prišel z zaslišanja na policiji. Dejal je še, da se širijo laži, policisti pa so mu zabičali, da ne ne sme ničesar povedati.

Kadar ni oprijemljivih dejstev, se kot virus širijo govorice. Vaščani so zvedavim novinarjem šepnili, da bi lahko bil motiv za uboj spor med sestrama zaradi fanta ali zaradi premoženja. Jasmina je bila vedno boljša učenka, pravijo, študirala je v Zagrebu, medtem ko je imela Smiljana težave v srednji šoli, bila pa je nekako čudaška. Kasneje se je znašla kot natakarica. Njuna mati Katarina je takrat delala v Nemčiji in Avstriji, oče Martin pa v Sloveniji.

Leta 2000 je Jasmina odšla oziroma izginila. Govorilo se je, da je odšla v Pariz, da bo preko študentskega servisa delala na neki ladji, šušljajo se je, da je storila samomor. Njen oče, ki je že umrl, je dvomil o teh verzijah. Kadar je zvrnil nekaj šilc se je po lokalih spraševal, kje je njegova hči in si odgovarjal, da je v njeno izginotje najverjetneje vpletena kar njena sestra Jasmina.