Hiter odziv

Nasilje nad otrokom: policija osumljenca privedla na postajo

R.T.
25. 1. 2019, 14.10
Posodobljeno: 25. 1. 2019, 21.26
Deli članek:

Policija bo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah seznanila pristojno tožilstvo.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so se odpravili na teren, kjer preverjajo informacije, ki so jih danes prejeli o domnevnem nasilju nad otrokom na območju Novega mesta. Na družbenem omrežju Facebook je bil danes objavljen posnetek, na katerem moški pretepa otroka, uporabniki pa so ob tem zapisali, da je bilo dogajanje posneto na območju Novega mesta. Obrnili smo se na PU Novo mesto, kjer so nam okoli 14. ure povedali, da je policija že na terenu.

Kot je povedala Anita Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto, so danes okoli 13. ure izvedeli za posnetek na družbenem omrežju, na katerem moški pretepa otroka, nekoliko kasneje pa so posredovali obširnejše sporočilo.

"Takoj smo se odzvali, preverili pristnost posnetka, zbrali obvestila in izvedli druge aktivnosti za prepoznavo oseb na posnetku. Lahko potrdimo, da smo osumljenca kaznivega dejanja že privedli na policijsko postajo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo. O nasilju bo obveščen pristojni center za socialno delo in izvedene vse predvidene aktivnosti za zaščito žrtve," so sporočili iz policije.