Prevarantki

Pozor! Mariborski »maserki« znova udarili, brez denarja ostala 83-letnica

S.R.
25. 1. 2019, 13.51
Posodobljeno: 25. 1. 2019, 13.59
Deli članek:

Tako sta se spravili na nič hudega slutečo gospo in jo oropali imetja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj ob približno 10. uri sta dve neznani storilki obiskali 83-letno gospo, živečo na Gosposvetski cesti v Mariboru, poročajo iz PU Maribor. Napletli sta ji, da je bila izžrebana v nagradni igri in da je prejela nagrado v zdravilišču v Radencih. Nič hudega sluteča gospa ju je povabila v stanovanje, kjer sta ji dodatno natvezili, da ji morata izmeriti krvni tlak. Med merjenjem sta stol postavili tako, da je bila obrnjena proti kuhinjskim elementom. Za lopovščino je bilo tako vse pripravljeno. Medtem ko je prva merila krvni tlak, je druga praznila denarnico, ki jo je gospa odložila na klop jedilnega kota. Odtujili sta ji nekaj 100 evrov gotovine.

Zaenkrat še neznani storilki sta govorili hrvaški jezik. Prva je bila stara približno 60 let, visoka okoli 165 centimetrov in kratkih temnih las. Druga je bila stara približno 20 let, na glavi pa je imela svetlo kapo na glavi. »Maserki« podobnega opisa sta podobno dejanje storili že prejšnji teden. Policisti zato vse, predvsem starejše, znova opozarjajo, naj bodo ob obiskih še posebej previdni in naj v stanovanje ne spuščajo nepoznanih oseb. Če že postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policijo. 

Vse, ki bi o storilkah in dejanju karkoli vedeli, še pozivajo, naj jim to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.