Tragično slovo

Zločin? Slavno pop zvezdnico Anco našli mrtvo v Donavi

S.R.
19. 12. 2018, 13.26
Posodobljeno: 20. 12. 2018, 07.27
Deli članek:

V 34-letu starosti se je v sumljivih okoliščinah za vedno poslovila pevka Anca Pop.

YouTube
Anca Pop je sodelovala tudi z Goranom Bregovićem.

V Donavi nekje na jugozahodu Romunije so potapljači v ponedeljek našli potopljen avtomobil 34-letne Ance Pop, pevke kanadsko-romunskih korenin. V njem je ležalo njeno truplo. Romunski policisti smrt zaenkrat obravnavajo kot sumljivo, incident pa še preiskujejo. Kot pogrešano jo je sicer že v nedeljo zvečer prijavila njena sestra, potem ko se Anca ni vrnila domov, kot je bilo dogovorjeno. 

Anca Pop, znana po svojem ritmičnem popu s pridihom balkanske glasbe, je med glasbeno srenjo prodrla leta 2012, ko je v sodelovanju z znamenitim Goranom Bregovićem izdala svoj prvenec. Veliko oboževalcev ima sicer zlasti na Japonskem. 

Beg pred komunizmom 

Družina Pop je leta 1987 – Anca je bila takrat stara tri leta - iz takrat komunistične Romunije s pomočjo napihljivega čolna preko Donave zbežala v Srbijo oziroma nekdanjo Jugoslavijo, kjer so postali politični begunci. Nekaj mesecev pozneje so se preselili v Kanado. »Mama ni znala plavati, starši pa so z odločitvijo, da sredi noči pobegnejo preko ledene reke, tvegali vse. Vsak trenutek nas bi lahko ustrelili stražarji,« je Anca nekdaj zapisala na facebooku. Z družino se je po padcu komunističnega režima, ta je padel decembra 1989, vrnila v domovino, a ji življenje tam ni ustrezalo, zato se je znova podala čez lužo v Vancouver, kjer sta živela njena babica in dedek. Peti je začela v rosnih letih, najprej v cerkvenem zboru, a je, kot je pojasnila sama, šele precej pozneje, ko je dopolnila 18 let, ugotovila, da se želi z glasbo ukvarjati tudi profesionalno. 

Anca je v domovini in med svojimi oboževalci letos povzročila nekaj razburjenja, ko je priznala, da je v istospolni zvezi. Kaj točno se je usodne nedelje zgodilo s priljubljeno pevko, zdaj preiskuje policija.