Delo na cesti

Drenikovo ulico bodo odprli 3. januarja

B.K./STA
19. 12. 2018, 12.41
Posodobljeno: 19. 12. 2018, 12.42
Deli članek:

Promet bo po Drenikovi ulici v Ljubljani do začetka novega leta tekel v obe smeri.

Foto: R.K.
Zapora ceste

Kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana (Mol), je severna polovica ceste že prenovljena, dela na južni strani pa bodo nadaljevali v novem letu, predvidoma 3. januarja.

"Ker smo prenovili polovico ceste, je za zdaj prostor za obe pešce in kolesarje le na severnem delu pločnika, v smeri od Verovškove proti Celovški cesti. Ko bomo dokončali prenovo še druge strani ceste, bo vožnja omogočena tudi v obratni smeri," so v sporočilu zapisali na Molu.

Na tem območju sicer prenavljajo tudi vročevod in plinovod, obenem pa bodo prenovili še križišče med Drenikovo ulico, Celovško cesto in ulico Na jami.

V okviru del na Drenikovi ulici sicer občina širi pločnike, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si bodo med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delili skupno površino. Vozni pasovi bodo nekoliko zoženi, s tem pa bodo pridobili dodaten prostor za razširitev površin za pešce in kolesarje na 2,5 metra.

Na občini so sicer sprva načrtovali, da naj bi bila dela zaključena do 10. decembra. Izvaja jih družba Prenova-gradbenik, vrednost vseh del je skoraj 2,7 milijona evrov brez DDV.