Krvava roka

Carski rez opravil pijan zdravnik, mati in dete nista preživela

S.R.
28. 11. 2018, 12.37
Posodobljeno: 28. 11. 2018, 12.45
Deli članek:

Nosečnica in njeno še nerojeno dete sta naletela zdravnika, ki je skalpel vihtel pod vplivom alkohola.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V mestu Botad v indijski zvezni državi Gujarat so aretirali zdravnika Paresha Lakhanija, ki je carski rez opravil močno nakresan, poroča BBC. Otroka so za mrtvega razglasili takoj po operaciji, nedolgo zatem pa je umrla tudi mati. Da je zdravnik po grlu zlil kozarec preveč, je pokazal alkotest.

Tragično preminulo Kamino Chachi so s hudimi popadki v bolnišnico pripeljali v ponedeljek zvečer. Po poročanju lokalnih medijev so pred svojce, ki so čakali v čakalnici, nenadoma stopili zdravniki in jim sporočili, da je otrok umrl, mati pa da močno krvavi. Družina naj bi se nato odločila, da jo premestijo v zasebno bolnišnico, a je na poti umrla. Da je temačna skrivnost, ki se je pretakala po Lakhanijevi krvi, prišla na plano, je kriv kar sam zdravnik. Ta je v strahu za svoje življenje poklical policijo. Menil je namreč, da ga bodo čakajoči svojci, ko bodo izvedeli za obe smrti, zagotovo napadli. »Ko smo prispeli, smo ugotovili, da je bil pijan, zato smo ga aretirali,« je za BBC pojasnila policija.

Policija sicer še vedno preiskuje, ali sta mati in otrok umrla zaradi malomarnosti oziroma kakšnih drugih zdravstvenih razlogov, notranjo preiskavo pa bo izvedla tudi bolnišnica. Lakhani, ki je bil v bolnišnici Sonavala zaposlen dobrih 15 let, naj bi bil sicer izkušen zdravnik.