Pečanje z drogo

FOTO: Svoje podle posle so preselili v Slovenijo in si ustvarili ta "vrtiček"

S.R.
28. 11. 2018, 09.41
Posodobljeno: 28. 11. 2018, 09.58
Deli članek:

Stari znanci srbske policije so svojo dejavnost začeli opravljati v Sloveniji, a so jih policisti zasačili.

PU Ljubljana
Policisti so zasegli več kot 700 loncev z zemljo.

Ljubljanski policisti so pretekli teden odvzeli prostost trem državljanom Srbije, ki jih utemeljeno sumijo pečanja z drogo. Privedli so jih k preiskovalnemu sodniku, ta pa jih je poslal v pripor.

Na njih so postali pozorni na podlagi anonimnega obvestila, med nadaljnjo kriminalistično preiskavo na terenu pa so ugotovili, da so si v okolici Ljubljane v najeti stanovanjski hiši opremili štiri prostore z napravami za hidroponično gojenje konoplje. Odkrili so več kot 700 loncev z zemljo, ki so glede na analizo NFL "gostili" sadike konoplje. Zasegli so še približno 100 gramov svežih in posušenih delcev konoplje ter opremo za vzpostavitev pogojev za hidroponično gojenje, kot so ventilatorji, cevi za prezračevanje, plinske jeklenke, električni vodniki, akumulatorski pripomočki in podobni pripomočki. Osumljenci so to opremo že razstavili in jo spravili v kombi, a so jih policisti pravočasno zasačili.

PU Ljubljana
Zasežena konoplja.

Policisti so ugotovili še, da so osumljenci nepooblaščeno odprli zunanjo elektro omarico, zaobšli merilno napravo in v notranjost speljali dovodni električni kabel. Slovenskim policistom trojica prej sicer ni bila znana, a so bili za več drugih kaznivih dejanj, vključno z velikimi tatvinami, ponarejanjem denarja ter pečanjem z drogo in orožjem v preteklosti že obravnavani na območju Srbije.