Krvoločen napad

VIDEO in FOTO: V priljubljenem pristanišču znova udaril morski pes; 33-letnik izkrvavel

S.R.
6. 11. 2018, 08.52
Posodobljeno: 6. 11. 2018, 09.11
Deli članek:

To je bil v zadnjem času že tretji brutalni napad morskega psa v morju ob tej priljubljeni obali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Oblasti na otočju Whitsunday Islands v avstralski zvezni državi Queensland so turiste v priljubljenem pristanišču Cid Harbour pozvale, naj ne hodijo v vodo. Po dveh septembrskih napadih, ki se na srečo nista končala s smrtjo, je bil napad morskega psa včeraj usoden za 33-letnega moškega.

33-letnik iz avstralske zvezne države Victoria je s prijatelji najel manjšo ladjico, s katero so se zasidrali v bližini Cid Harbourja. Supanje je minilo brez incidentov, poznejše plavanje pa se je končalo v tragediji, ko je morsko gladino nenadoma obarvala človeška kri. Morski pes je 33-letnika ugriznil v levo stegno, desno mečo in levo zapestje. Potem ko so ga potegnili na bližnji čoln, so ga za silo pokrpali reševalci, nato pa so ga v kritičnem stanju s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, a je izgubil že preveč krvi. Umrl je zaradi izkrvavitve in srčnega infarkta.

Profimedia
16. septembra letos so reševali žrtev napada morskega psa Justine Barwick

»Reševalci so storili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi mu rešili življenje,« je pojasnil policijski inšpektor Steve O’Connell, ki je pojasnil še, da so bili njegovi prijatelji »povsem obupani« in da trenutno »preživljajo pekel.« Po njegovih navedbah v zadnjih 30 letih na tem območju razen nekaterih manjših incidentov niso zabeležili nobenega tako brutalnega napada morskega psa, ki bi se lahko primerjal s temi tremi v zadnjih dveh mesecih.

Lokalni ribiči so po septembrskih napadih na 46-letno Justine Barwick in komaj 12 let staro Hannah Papps, ubili štiri morske tigre, od katerih je eden v dolžino meril kar 3,7 metra. 12-letnici so morali nogo pozneje amputirati, a sta obe napad preživeli.