Kartoteka

Martin P., kriv za smrt Urške in njenega dojenčka Oskarja, je že stari znanec policije

Si. R.
3. 11. 2018, 19.05
Posodobljeno: 3. 11. 2018, 19.05
Deli članek:

Tragedija v Mariboru je zahtevala visok davek. Pijani 29-letnik je z objestno vožnjo vzel življenje 27-letni Urški in njenemu sinu Oskarju.

Google Maps
Prehod za pešce, kjer se je zgodila nesreča.

Bila je pretekla sobota. Točno takšna kot danes. Okoli 21. ure sta se Mario Veingerl in njegova 27-letna izbranka Urška Krajišnik odpravila na večerni sprehod s svojimi tremi psi. Kot že ničkolikokrat in misleč, da bo takšnih sprehodov še mnogo. V veri, da bodo še lepši, ko bo družino čez dva meseca osrečil še mali Oskar, ki bo prijokal na svet izpod Urškinega srca. Nihče ni niti slutil, da bo glasen pok, ki je prerezal tišino mirnega večera, uničil sanje in z obrazov izbrisal srečo.

V bolnišnico niso odpeljali le noseče Urške, zaradi šoka je moral tja tudi Mario.

USODNI SPREHOD   

Urška in Mario sta se usodnega večera sprehodila čez Nasipno ulico v Mariboru. Prečkala sta jo na prehodu za pešce. Mario in dva psa spredaj, Urška nekaj metrov za njim, s tretjim psom. Nikjer ni bilo nikogar, le svež jesenski veter je vel. Tišina. Zatem pa tragedija. Po ulici se je pripeljal pijani 29-letni Martin P., ki očitno sploh ni opazil, da nekdo prečka prehod za pešce. Kot je kasneje ugotovila policija, je brez zaviranja trčil v nosečo 27-letnico in psa. Voznik peugeota 106 se je ustavil šele po dvesto metrih.

Psa, ki ju je imel na povodcu Mario, je iskala in ju precej časa po nesreči našla veterinarska inšpekcija, ob dogodku sta se namreč prestrašila in zbežala. 

POŠKODBE SO BILE PREHUDE

Mario je nemudoma poklical pomoč. Urško so kljub hudim poškodbam uspeli obdržati pri življenju in s carskim rezom na svet spraviti malega Oskarja. Za psa je bilo žal prepozno, poginil je na kraju nesreče. Zaradi prehudih poškodb pa se je že v torek dopoldne končalo tudi življenje 27-letnice. »Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor smo bili obveščeni, da je ob 10.49 umrla 27-letna državljanka Slovenije, ki je bila v UKC pripeljana po nesreči, v kateri je bila udeležena kot peška. V tej zvezi bodo policisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje,« je v torek zapisal Bojan Kitel iz PU Maribor.

Kot so še sporočili policisti, so 29-letnega Mariborčana, ki je zakrivil tragično nesrečo, po trku odpeljali na strokovni pregled v mariborsko bolnišnico. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,88 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu bodo zoper njega vložili kazensko ovadbo.

0,88 miligrama alkohola je imel v litru izdihanega zraka Martin P. v trenutku, ko je zbil Urško.

PO DNEVIH UPANJA – ŽALOST

Sledili so dnevi upanja za Oskarja, ki je izgubil mamico. S prošnjo po pomoči se je na facebooku oglasil tudi dedek: »Prosim ljudi dobre volje, da v čim večjem številu všečkajo in delijo to objavo za okrevanje našega Oskarja Isaka, ki se je rodil po hudi prometni nesreči, v kateri mu je že umrla mama. Ima še samo žalujočega očeta in svojce.« A so bile poškodbe prehude tudi za v sedmem mesecu rojenega nesrečnika, le dva dni za svojo mamo se je za vedno poslovil tudi Oskar. Tudi to žalostno novico je na družbenem omrežju delil njegov dedek: »Žalostna novica: tudi naš vnuk je izgubil bitko za življenje.«

Visoko hitrost, s katero je pripeljal 29-letnik v peugeotu 106, dokazuje tudi odbijač, ki je zaradi silovitega trčenja odpadel z avtomobila. 

KDO JE MARTIN P.

Preverili smo, kdo je 29-letni Mariborčan, povzročitelj te tragične prometne nesreče. Kot je razbrati iz zapisov, je Martin P. že stari znanec policije, s kartoteko, v kateri ni nič kaj nedolžnih zaznamkov. Bil naj bi tudi eden od treh požigalcev, ki so bili pred dobrimi desetimi leti vpleteni v serijo podtaknjenih požarov. Morda se spomnite najbolj odmevnega, tistega, ko so zakurili tribuno v Ljudskem vrtu. Poleg tega naj bi požgali trgovino Maxina v Mariboru in garaže s kmetijsko mehanizacijo pri fakulteti za kmetijstvo v občini Hoče - Slivnica.