Zasluge

Trump priznal, da Melaniji z njim ni lahko

J.P.
3. 11. 2018, 16.36
Posodobljeno: 3. 11. 2018, 16.36
Deli članek:

Predsednik Združenih držav Amerike je v petek na dveh predvolilnih zborovanjih spregovoril o zaslugah prve dame.

Profimedia
Donald Trump že gleda proti letu 2020.

Ameriški predsednik Donald Trump se je na predvolilnih zborovanjih v Indianapolisu in Zahodni Virginiji poklonil ženi Melaniji Trump. Ni jih lahko, je dejal.

»Mislite, da je lahko biti prva dama, če si poročen z menoj,« je tako navrgel v Indianapolisu. »Ona je odlična, odlična prva dama, moram reči.« Nekaj podobnega je povedal tudi na zborovanju v ameriški zvezni državi Zahodna Virginija. Trump je v preteklosti sicer govoril o bremenih, ki jih predsedniški položaj lahko prinese prvim damam, ki za svoje delo niso plačane, njihova vloga pa ni jasno začrtana.

Leto 2020

Trump se že ozira proti letu 2020, ko se bo spet potegoval za predsedniški stolček. Že je napovedal, da bo slavil na predsedniških debatah. »Zabavno bo biti na odru, ko bomo govorili z enim od levičarjev,« je dejal. »Govorili bodo, kako dobro delo opravljajo, ker vam dvigujejo davke. Veste kaj: mislim, da bomo zmagali na tisti debati.«

Dotaknil se je tudi migrantov, ki naj bi jih, kot je namignil, financirali demokrati. Ti naj bi namreč na volitvah računali na njihove glasove. »V državo hočejo spustiti karavane migrantov in ogroziti vaše skupnosti,« je opozoril in dodal, da je glas za demokrate glas za socializem.

Napovedal je tudi, da se bodo republikanci dobro odrezali pri volivkah, čeprav ankete tega ne odražajo. »Pri ženskah se bomo spet dobro odrezali, ker hočejo varnost. Nočejo, da bi ti ljudje prišli v našo državo.«