Divjala

Pijana prehitevala taksi in na prehodu za pešce zbila 19-letno študentko

R.T.
25. 10. 2018, 11.14
Posodobljeno: 25. 10. 2018, 13.42
Deli članek:

Policijska kartoteka 38-letne povzročiteljice hude prometne nesreče v Splitu razkriva njeno bogato zgodovino cestnoprometnih prekrškov.

Facebook
Ivana Tena Gotovac

Priče so za Slobodno Dalmacijo povedale, da je 38-letna Ivana Tena Gotovac s svojim audijem divjala po splitskih ulicah, na videz »tekmovala« z nekim taksistom, ga prehitevala in z veliko hitrostjo pripeljala v križišče, v katerem je 19-letna Marija Čorić pri zeleni luči prečkala cesto. Voznica ni ustavila. Zbila je peško, ki jo je odbilo na pločnik, kjer je umrla še pred prihodom reševalcev.

Voznica je odpeljala dalje in se požvižgala na ponesrečeno. Čez pet ur so jo izsledili policisti in ugotovili, da je še vedno pod vplivom alkohola, kar pomeni, da je bila pred petimi urami še bolj pijana. Ivana Tena Gotovac trdi, da ta večer sploh ni vozila in da so ji ukradli avto. Policija njenim besedam ne verjame, saj so med drugim priče prepoznale, da za volanom sedi »ženska s svetlejšimi lasmi«. Policija je zato zoper njo že podala kazensko ovadbo in jo spravili na varno v pripor.

Pijana sindikalistka ni upoštevala rdeče in "ubila" 19-letno Marijo

Uslužbenka na cestninski postaji Dugopolje si je v svoji vozniški karieri nabrala dolg spisek resnejših cestnoprometnih prekrškov. Leta 2002 je v Karlovcu z avtom trčila v hišo in pobegnila. Leta 2008 je rahlo vinjena povzročila prometno nesrečo, ker je drugemu vozniku odvzela prednost. Leta 2011 je v križišče zapeljala pri rdeči luči na semaforju in trčila v drugo vozilo. Pred tremi leti pa je zletela z audijem zletela s ceste in utrpela lažje poškodbe.