Psihično in fizično nasilje

Matjaž krivde ni priznal, saj pravi, da gre za laži

Gabrijel Toplak
25. 10. 2018, 07.00
Deli članek:

Po mnenju tožilstva naj bi sinovo partnerico spravljal v podrejeni položaj.

Gabrijel Toplak
Na zatožno klop ptujskega sodišča bo spet sedel 6. novembra.

 Spor med njim in snaho naj bi nastal zaradi bolnega psa.

Pred okrožno sodnico Biserko Rojc je na predobravnavnem naroku stopil 64-letni Matjaž Ajtnik iz Drstelje, ki mu tožilstvo očita grdo in ponižujoče ravnanje s sinovo zunajzakonsko partnerico. Iz obtožnice je razvidno, da naj bi jo poniževal, žalil in jo podil iz skupnega bivališča. Nasilje naj bi se stopnjevalo, saj naj bi jo novembra lani v kuhinji udaril v obraz, januarja letos pa jo je naganjal iz stanovanja in jo zmerjal ter žalil. Po mnenju tožilstva jo je spravljal v podrejeni položaj, zato se je počutila užaljeno, ponižano in psihično uničeno. To naj bi negativno vplivalo na njeno zdravje, doživljala naj bi pogostejše epileptične napade.

Živi v sinovi hiši

Ajtnik dejanja ni priznal, saj po njegovem mnenju ni res nič od očitanega. »Ves čas sem doma samo delal, skrbim tudi za ovce in zajce. Priznam, občasno tudi kaj spijem. Sosedje se mi smejijo, ker toliko delam, četudi v hiši živimo trije. Sin in snaha hodita na večerje, se fotografirata in njuno veselje objavljata na socialnih omrežjih,« je dejal in priznal, da ima 40 let delovne dobe ter res živi v sinovi hiši, ki jo je podedoval. Če bi bilo snahi res tako hudo, pravi, bi se lahko odselila. »Včasih sem jo samo pogledal in bilo je vse narobe,« je dodal obdolženi.

Zaslišali bodo več prič

Sodišče bo na glavni obravnavi, ki bo 6. novembra, po predlogu tožilstva zaslišalo Ajtnikovo soprogo, oškodovanko in sina, in kot je dejala sodnica, bodo povabili tudi soseda. »Zakaj pa njega? Nič ne bo vedel,« se je začudil Ajtnik, saj se po njegovih besedah z njim vsa družina ne pogovarja že več let. Je pa obdolženi za Novice Svet24 pred sodno dvorano pojasnil, da sta se sprla zaradi bolnega psa, ki mu je želel pomagati in nič drugega. »Sina je poklicala v službo in se mu zlagala, da sem jo udaril. Policisti so jo kasneje vprašali, kam sem jo udaril, a jim je odgovorila, da se ji več nič ne vidi. Vseeno so me odpeljali in mi odredili prepoved približevanja,« je pojasnil.