Nesreča

Usodnega četrtka starejšega voznika obšla slabost

Gabrijel Toplak
13. 10. 2018, 20.00
Posodobljeno: 14. 10. 2018, 21.52
Deli članek:

V levem ostrem ovinku je zapeljal s ceste in trčil v drevo.

G.T.
Sopotnica je na srečo ostala nepoškodovana.

Na cesti pri spodnji postaji sedežnice Pisker v Rušah se je v četrtek popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila opel astra. Ob njem je bila v vozilu tudi sopotnica, njegova žena, ki pa ni bila poškodovana.

ŠE SANITETNA OBDUKCIJA

Miran Šadl s Policijske uprave Maribor je včeraj sporočil, da je 72-letni Rušan vozil iz smeri parkirišča pod spodnjo postajo sedežnice Pisker po makadamski gozdni cesti zunaj naselja Lobnica v smeri Ruš. »Že v prvem desnem ostrem nepreglednem ovinku po klancu navzdol je brez zaviranja zapeljal naravnost čez vozišče in travnato površino ob levem robu vozišča, nato pa še po strmem gozdnem pobočju. Tam je s prednjim desnim delom vozila trčil v manjše drevo. Po trčenju je njegova sopotnica, ki se v prometni nesreči ni poškodovala, odšla peš v smeri Ruš poiskat pomoč, saj je voznik ostal v vozilu in ni kazal znakov življenja. Iz vozila so ga rešili gasilci, a je kljub oživljanju na kraju nesreče umrl,« je pojasnil Šadl.

Zdravnica, ki je ugotovila voznikovo smrt, je odredila sanitarno obdukcijo. Vidne poškodbe pokojnega pa, je dodal Šadl, ne kažejo, da bi umrl zaradi njih, temveč policisti sumijo, da je med vožnjo morebiti prišlo do naravne smrti voznika. S poročilom bodo seznanili tudi pristojno tožilstvo.

SKORAJ VSE OPRAVILI »PROSTOVOLJCI«

V zelo kratkem času so bili na kraju nesreče že ruški prostovoljni gasilci. Tamkajšnji poveljnik Kristijan Repolusk za Novice Svet24 o podrobnosti intervencije ni želel govoriti, dejal je le, da je v reševanju sodelovalo 16 gasilcev s tremi vozili. Da so svoje delo res opravili zares dobro, je potrdil mariborski poklicni gasilec Sebastijan Visočnik, saj jim zaradi odzivnih ruških kolegov ni preostalo veliko dela. »Bili so toliko hitrejši od naše enote, da so že poskrbeli za vse potrebno. Tudi za ponesrečenega voznika, ki je bil ob našem prihodu že zunaj vozila,« je razložil Visočnik.