Krvav pohod

FOTO: Prijeli serijskega morilca, ki je območje ob avtocesti posejal s trupli prostituk

S.R.
16. 9. 2018, 16.03
Posodobljeno: 16. 9. 2018, 16.07
Deli članek:

V Teksasu so prijeli serijskega morilca, ki ga sumijo umorov štirih žensk in poskusa umora pete.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

35-letnega Juana Davida Ortiza, sicer uslužbenca ameriške mejne straže, so ujeli po dvotedenskem morilskem pohodu, v katerem je pokončal štiri prostitutke. Peta, ki ji je pred morilcem uspelo pobegniti, je nato opozorila policijo v Teksasu, poročajo ameriški mediji. 

Policija se je nemudoma podala na lov, a jim je Ortiz sprva uspel pobegniti. Ponoči ob približno 2. uri po lokalnem času (ob 9. uri po srednjeevropskem) so ga izsledili na parkirišču v mestu Laredo, kjer se je skrival prem možmi postave. Ortiz je osumljen, da je od 3. septembra do tega konca tedna umoril štiri prostitutke. 

Webb County
Ortiz naj bi umore že priznal.

»Obravnavamo ga kot serijskega morilca,« je povedal tožilec v okrožju Webb County Isidro Alaniz, ki je pojasnil še, da je peto žensko že imel v svojem primežu, a je ta pravočasno zaznala nevarnost in pobegnila. Na bencinski črpalki je nato naletela na policista. Dodal je, da sta dve žrtvi ameriški državljanki, medtem ko identiteta drugih dveh še ni znana. Vse štiri so se ukvarjale s prostitucijo, pri čemer je bila ena od njih transseksualka. Prvi dve trupli so v začetku meseca odkrili na podeželskem območju ob avtocesti severozahodno od okrožja, drugi dve, ki ju je odvrgel na istem območju, pa so našli ta konec tedna. 

Kriminalisti še vedno ugotavljajo motiv za krvavi pohod, v katerem naj bi Ortiz sicer deloval sam. Pri mejni straži je bil zaposlen deset let, vse štiri umore pa naj bi že priznal.