Savlje

Poskus uboja zaradi spora okoli kabelske televizije

S.S.
13. 9. 2018, 20.05
Deli članek:

Obtoženi Eritrejec trdi, da je bil v času, ko naj bi zagrešil očitano mu kaznivo dejanje, na policiji, kjer je urejal papirje glede plačevanja najemnine.

Novice Svet24
Obtoženi Filip Coco Faragal.

Petindvajsetletni Eritrejec Filip Coco Faragal naj bi poskus uboja zagrešil 29. novembra lani v Savljah, ko naj bi v tako imenovanem hotelu social, v katerem sobe najemajo ljudje s socialnega roba, z nožem napadel 43-letnega soseda Primoža Rožiča. Obtoženi je po navedbah tožilstva oškodovanca po prepiru napadel z nožem s 6,5 centimetra dolgim rezilom. Zabodel ga je pod levi rebrni lok in mu zadal približno štiri centimetre globoko rano, mu povzročil še manjšo rano na trebuhu ter ga porezal po stegnu. Ko je Rožič padel, ga je Faragal še večkrat udaril z lesenim kolom in mu povzročil hematom na trebušni steni ter več odrgnin po telesu. Ravs je potem končal prihod Branka Škaperja, še enega od stanovalcev, zaradi česar je ostalo pri poskusu kaznivega dejanja uboja. In kaj naj bi bilo v ozadju krvavega obračuna? Menda spor zaradi priključka kabelske televizije, ki si jo je Faragal neupravičeno napeljal od Franca Pipana, prav tako rezidenta v hotelu social.

Trdi, da ni bil na »kraju zločina«

Včeraj se je pred ljubljansko okrožno sodnico Dejo Kozjek začela glavna obravnava. Kot je bilo razbrati iz precej zmedenega zagovora obtoženca, so se fantje v hotelu že dlje časa pričkali glede priključka za kabelsko televizijo. Dva dneva pred inkriminiranim dogodkom je Rožič od Farangala zahteval plačilo petih evrov, zato je obtoženi poklical lastnico, ki mu je pojasnila, da mora plačevati priključek, hkrati pa je še zahtevala, da najemnino, 160 evrov, plačuje prvega v mesecu, in ne 14., ko dobi denarno pomoč. Kritičnega dne se je Farangal že zjutraj odpravil na Policijsko postajo Bežigrad urejat papirje glede plačevanja najemnine, ko ga je enkrat med 11. in 14. uro poklicala lastnica hotela, naj pride nazaj, češ da je njegova soba odprta in da so prišli policisti, ker je nekdo zabodel Rožiča. Ko se je potem vračal v Savlje, so ga blizu doma ustavili policisti in ga odpeljali nazaj na bežigrajsko postajo. Se nadaljuje. Na prihodnjem naroku bo besedo dobil oškodovanec.