Tudi ovadba

FOTO: Uresničene črne napovedi: 300.000 evrov škode na nezavarovani nepremičnini

T.L.
6. 9. 2018, 17.00
Posodobljeno: 6. 9. 2018, 17.49
Deli članek:

Že fotografije so razkrile, da bo škoda po sinočnjem požaru v Straži ogromna, zdaj so jasne tudi konkretne številke.

M. Martinović / Dolenjski list
Požar omejili po več urah, škoda bo velika.

Znane so posledice obsežnega požara v eni od poslovnih hal nekdanjega Novolesovega kompleksa v Straži. O dogodku, ki bo domačine in lastnika poslovnih objektov Marjana Ravbarja še dolgo preganjal, je policija poredovala ugotovitve in zaključke komisije sektorja kriminalistične policije po ogledu kraja požara. Ta se je končal okoli 13. ure.

Po prvih ugotovitvah je do požara prišlo zaradi uporabe plinskega rezalnika pri odstranjevanju cevne inštalacije. Glede na to, da je bila v teh prostorih prej lakirnica, odprtega ognja oziroma takšnega načina ne bi smeli uporabljati, se glasijo ugotovitve komisije. 

Ugotovitve komisije so tako skladne z oceno lastnika Ravbarja, ki je danes za Dolenjski list dejal: "Hala, kjer je zagorelo, je bila trenutno prazna. Kolikor je meni znano, naj bi zagorelo med odstranjevanjem notranjih cevi, ker so prostor pripravljali za novo dejavnost – lakirnico. Bodoči najemnik naj bi za njeno postavitev dobil evropska sredstva. Izvajalci očitno niso delali dovolj strokovno in je zagorelo."

Policija je še potrdila, da bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili 30-letnika iz okolice Ljubljane.  In še številke: prvotne ocene o visoki škodi, ki je nastala s požarom, so zdaj tudi potrjene. Po prvih ocenah je v požaru, ki so ga dokončno pogasili šele proti jutru, nastalo za več kot 300.000 evrov škode. Poročali smo, da je Ravbar za časnik Dolenjske novice še povedal, da nepremičnine  ni imel zavarovane.